Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 29 Kwiecień 2021, 19:49
Zdjęcie wygląda na zrobione na Dzikim Zachodzie w samo południe Jaszczurka bardzo fajna, o ile brzydzę się wężami, to te małe gady lubię. Czasami widuję je w swoim ogrodzie, ale jednak rzadko, a zrzuconego ogona nie znalazłem nigdy.
Co do samej wegetacji i wiosennych kwiatków, dziś pojawiły się pierwsze, nieśmiałe białe kwiatuszki na mojej czereśni Najpóźniej od kiedy jest, ale już mamy to. Wkrótce czeka nas piękny widok za oknem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 29 Kwiecień 2021, 21:13
jorguś napisał/a:
Piękne tulipanki i żonkile, ale ten piach
Na to nic nie poradzę. Bo tak kosztownych i pracochłonnych metod jak nawiezienie kilku wywrotek czarnoziemu i potem rozprowadzenia tej gleby po działce nie mam zamiaru próbować. To by oznaczało urządzanie całej działki od nowa. A tak naprawdę nie wiem ile jeszcze czasu, ile lat ja i żona będziemy w stanie na niej "gospodarzyć".
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 25 Maj 2021, 16:23
Zakwitły konwalie.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 27 Maj 2021, 11:36
W moim ogrodzie nadal panuje wiosenne poruszenie Choć przekwitły już czereśnie i jabłonie, w pełni kwitnienia znalazły się bzy i pigwa - a również magnolia ciągle cieszy oko. Zdjęcia zrobiłem wczoraj, 26 maja.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Wysłany: 29 Maj 2021, 19:28
Nasza azalię "diabli wzięli", przemarza mimo okrycia. Nadaje się tylko do wykopania.. A jeszcze rok temu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum