Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Wierzchnia warstw gleby staje się coraz bardziej sucha. Ale prymulki, oraz kwiaty cebulowe , a nawet pierwsze tulipany już kwitną.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15925 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 12 Kwiecień 2021, 20:06
U mnie z kwiatków nadal tylko można znaleźć krokusy lub przebiśniegi: jednak 2-3 cieplejsze dni nie wystarczają, natomiast drzewa wciąż są u mnie praktycznie łyse.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 179 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7601 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 12 Kwiecień 2021, 20:10
Ja u siebie w mieście zauważyłem przez te 3 dni ogromny postęp, ale z racji że mój ogródek jest strasznie zacieniony to u mnie szału nie ma jeszcze, może i lepiej, będą piękne widoki podczas bordowej trzeciej dekady 7-lecia
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 12 Kwiecień 2021, 20:47
Na bzie nabrzmiały pąki kwiatowe. Na wisienkach zaczynają nabrzmiewać. Take na kalinie. Oby tylko nie przymroziło i nie przysuszyło. Nawet trawa zaczyna ruszać, ale to "zasługa rozrzuconych nawozów mineralnych oraz aeracji..
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Kwiecień 2021, 17:31
Coś tam się dzieje i niektóre drzewa powoli zaczynają pokazywać zieleń, choć do prawdziwego ulistnienia jest jeszcze daleko. Takie zdjęcia udało mi się wykonać w międzyczasie moich dzisiejszych aktywności:
Jestem ciekawy tego, co będzie z magnoliami. Widziałem dziś, że po małym ociepleniu niektóre już zaczynają otwierać swoje pąki, a tu jeszcze wiele dni chłodów nas czeka. Wstrzymają się czy zakwitną mimo to
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 179 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7601 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 23 Kwiecień 2021, 17:35
U mnie jest chyba dość podobnie, ale spore róznice są między np centrum miasta, gdzie brzozy np są już dość mocno zazielenione, a moimi obrzezami gdzie dopiero się zaczynają zielenić
Hobby: Inne Pomógł: 6 razy Wiek: 29 Dołączył: 10 Sty 2021 Posty: 543 Miejsce zamieszkania: Gdańsk/Toruń
Wysłany: 24 Kwiecień 2021, 22:03
Wiosenne chłody mają swój mały plus. Wegetacja trwa dłużej co sprawia że jest możliwość oglądania kwitnących kwiatków, w lasach widać wiele marcowych kwiatków.
A tutaj zdjęcie z Gdyni:
Ostatnio zmieniony przez FKK 24 Kwiecień 2021, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum