Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 7 Maj 2023, 22:00
kmroz napisał/a:
FKP, tam też była ostra patola 14-19.05, wcale nie wiem czy nie analogiczna do tego co teraz xd
Lokalnie wcale nie analogiczna, lecz dużo gorsza Dzisiejsza średnia dobowa w NS wyniosła ok. 8 stopni i już powinno być lepiej, zaś w 2016 od 16 do 18 maja codziennie notowano temperatury w przedziale 7-8 Cud że obyło się bez temperatury wstydu.
Z uwagi na obecność słońca tamten okres chłodów był w odczuciu trochę mniej dotkliwy od dnia takiego jak dzisiejszy, kiedy mamy szczelny loch przy 7 stopniach, no ale wtedy to potrwało dłużej i wydarzyło się ponad tydzień później. Ostra patologia i aż dziwię się, że w tym czasie nie zwróciłem na nią takiej uwagi, wydawało mi się że po prostu zrobiło się zimno.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36423 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 7 Maj 2023, 22:11
W sumie to tamta patola jak na termin swojego wystąpienia była faktycznie gorsza od obecnej, ale jednak 14-19.05 to 6 dni, a w tym roku 9 dni maja i jeszcze 5 dni kwietnia, czyli łącznie 14 dni xd
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum