Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Jakby się dało bardziej rozdzielić, to wiadomo, że 25-27.12 z 2021, 19.12 z 2022 (i 11-12.12 też), ale no zasady to zasady. Jakiś tam śnieg i tak trzymałby calutki miesiąc
Lutego faktycznie się nie dało uratować w tej wersji
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 31 Sierpień 2024, 14:51
No dla roślin to był nienajlepszy sezon.
Ale z drugiej strony chodzenie w swetrze również na co dzień było wtedy dla mnie uzasadnione. A w tym roku tak daleko sprawy zaszły, że się pożegnałem z "grubszym ubiorem" (tzn. kurtką wiatrówką) pod koniec marca. Ta okoliczność pokazuje niezbicie, jaką legendą jest rok 2024, mimo że nie wzbudza on do końca pozytywnych odczuć, przynajmniej pod względem pogodowym. Dla mnie np. to były szalejące układy konwekcyjne pod koniec maja i w trakcie czerwca oraz wówczas wysoki poziom temp....
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Zima to po prostu . Marzec i sierpień też cudne wyszły. Listopada nie trzeba było naprawiać . Za październik może mi się dostać , ale wolę suchowieja niż ekstremalną prawdziwość , ale i tak :kill: 9 - 18.10.2018. Lipiec sam w sobie też 2018. Reszta na pewno sporo lepsza/znosniejsza też wyszła.
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Tu naprawdę super wyszło łączenie stycznia, lutego, kwietnia i sierpnia . Choć zimie bardzo daleko do tej z mozaiki 2010+18, to całokształt wyszedł naprawdę dobrze . Oprócz tego jeszcze fajny lipiec, chociaż tu wstawka z 2002 nie miała większego wpływu, no i październik całkiem spoko. No i maj po 10.05 przezajebisty, tutaj wstawka z 2011 na mocny plus . Reszta za bardzo się nie udało, ale przynajmniej nie było takiej tragedii jak październik 2010+18
Chociaż w całości dużo mniej wybitnych okresow
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum