Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 28 Kwiecień 2022, 21:36
Ten wrzesień to już niestety nie moja bajka Pierwsze dwa dni, to finisz lata, ale potem poza 4-5, 12-13 i 16-17 września ten miesiąc jawi mi się już jako zimny i szarugowaty, usłonecznienie też troszkę nie pasuje. Ale bywały gorsze, na pewno wiele w tym miesiącu można docenić.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie wiem czy ta stacja w sumie się powinna ze swoim mikroklimatem liczyć do zabawy xd Ale no jak spojrzałem na to, to mi kopara opadła. Ten miesiąc miał dosłownie wszystko, czego dusza zapragnie... Od ciepełka z burką po prawdziwą zimę, która może się równać z listopadowym NS w 1995.......
A jesli szukać czegoś w bardziej nizinnym klimacie, to Mikołajki wydają się naprawdę sensowne
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 28 Kwiecień 2022, 21:47
Chociaż w sumie to wiecie co... nie wiem czy ten Elbląg mi się tak podoba. Jednak taka pokrywa na wciąż ulistnione drzewa to z deczka masakra xd Chyba wolę te Mikołajki, jakoś to mimo wszystko bezpieczniej wygląda. A jak mam być szczery, to nawet wersja ze Srokęcia mi się całkiem podoba, szkoda tylko, że ta 3 dekada wyszła taka bezpłciowa - ani pokrywa, ani lampy z tego, trochę taką końcówką listopada 2020 tutaj zajeżdża... https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiarowe/?data=1997-10-31&rodzaj=st&imgwid=352200375&dni=31&ord=asc
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nazwanie tego fenomenem jest przesadą, ale mocno bym przygarnął taki listopad. A jak na tamten region to jest serio niezwykłe, że udało się takie ocieplenie w tak antyzłośliwej i żabkowej wersji, serio jestem w mocnym szoku Oczywiście dopełnieniem tego miesiąca jest ten okres pięknej zimy, ale i początek ze swoją prawdziwością trochę ujmuje
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Maj 2022, 20:55
Marzec 1998 - Suwałki
Piękna marcowa zima To co mnie tutaj rozwaliło, to fakt, że na dzień przed rekordowo ciepłym 4.03 w Suwałkach również było całkiem sporo śniegu, w tej sytuacji to ocieplenie można nazwać zafajdaną odwilżą
Serio się miło na robi gdy patrzę na ten okres od 9 do 17.03
Wrażenie dość mocno psuje ta marznąca plucha z 19-21.04, ale gdy ją zdejmiemy, to serio widać jak się udał w porównaniu do reszty kraju. Zwłaszcza ta 3 dekada była litościwa. Ta potężna burza to jedno, ale inne dni też się jednak litościwie obeszły. No i przede wszystkim ta pierwsza połowa - była chyba serio najlepsza z możliwych, mazowiecki kwiecien 1999 się może uczyć xd
Wysłany: 6 Maj 2022, 21:10
Październik 1998 - Lębork
Znowu mam dylemat czy dawać stacje położoną tak blisko Morza, ale jednak chcę się po prostu podzielić tym co widzę tutaj, to był naprawdę fenomen pogodowy, a jakby mu zabrać te ostatnie obrzydliwe 2 dni, to by też był fenomenem antyzłośliwości
Kurde no nie wiem czy uczciwie dawać tę stację, ona jest w sumie wysoko położona, no ale już luj z tym. Naprawdę piękny miesiąc, a cenię, że w pierwszej połowie nie zabrakło miejsca dla jednego dnia idealnego ciepełka , co serio podkreśla pięknie jego antyzłośliwość. No i potem już z górki, od 8.11 nocne mrozy, a od 16.11 regularna zima - najpierw ze śnieżycami i pięknym przyrostem pokrywy, a potem kilka dni mroźnej lampy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum