Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Jestem fanem salcesonu. Najbardziej smakuje mi ozorkowy z czarnymi oliwkami i kaparami lub prawdziwkami. Kupuję dwadzieścia deko i dwie razowe kajzerki. Naprzeciwko mojej pracy, po drugiej stronie ulicy działa od wielu lat ( trzydzieści) mały sklepik z wędlinami. Za ladą - od kiedy pamiętam - zawsze ta sama załoga : starszy pan i pani w podobnym wieku. Kupuję też kaszankę z kaszą gryczaną i pasztet z dzika . Żona opierdala mnie ,że cholesterol mi łeb rozpierdoli. Trudno, życie wymaga poświęceń.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Szanowny kolego . Jestem salcesonfilem , ekstremistą kulinarnym, a także człowiekiem pozbawionym instynktu samozachowawczego, ponieważ nie palę, nie piję , w mordę nie biję. Wiem , że tak żyjąc dociągnę lekko luzikiem do stówy. W związku z tym ,że nie jestem tak długim żywotnem zainteresowany , wpierdalam salceson , by choć o pięć roczków skrócić linię swojego pobytu na tym ziemskim padole. Poniał?
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16237 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 14 Wrzesień 2019, 19:01
A ja lubię salceson "polski" od Kani lub "senatorski" z Mościbród. Chociaż wolę polędwicę łososiową z Wierzejek.
P.S.Twoja małżonka myśli nie o długości Twego żywota, ale o tym, o czym ja zdążyłem już zapomnieć. Moja pilnuje,abym regularnie brał leki.
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Widzę , że z Ciebie smakosz nie lada . Byle co w kałdun nie pakujesz , lecz frykasy smakujesz. Bacz mospanie ,co Ci po dobroci i nowej znajomości powiem w stylu małego rycerza , Pana Michała Wołodyjowskiego- " Nic to , nic to , wszystko jest marnością nad marnościami! Niejednego młodzieńca zdrowy sposób odżywiania zaprowadził w pizdu, czyli do grobowej dechy". Co Ty powiesz na to dictum , Szanowny Starcze?
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16237 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 14 Wrzesień 2019, 19:38
Ja miejsce przy mamusi na Cmentarzu Bródnowskim w Warszawie mam. Nawet stoi tam niebrzydki "pomniczek". A jem to co lubię, bo w tym wieku nic już mi nie zaszkodzi, w najgorszym razie dostanę sr*czki". Chyba, że arszenik lub cyjankali.
P.S. Czego bym nie wpakował w kałdun, to i tak "produktem finalnym" zawsze będzie gó*no
Wysłany: 14 Wrzesień 2019, 20:45
Nieraz to co tanie lepiej smakuje od drogiego. Nie lubię tak zwanych "eksperymentów kulinarnych" oraz "nowych smaków".
Wysłany: 30 Czerwiec 2022, 12:31
Dla mnie zaś jest przysmakiem, zwłaszcza wieprzowy, pakowany próżniowo z "Biedronki" (producent KRAINA WĘDLIN). Także te o których pisałem wcześniej.
Za to nie lubię wędlin drobiowych. Także drobiowych galaretek. Wolę z nóżek wieprzowych niż z kurczaków.
Zresztą ptasich łap jako jedzenia po prostu się brzydzę.
P.S. Salceson mdły Co za niedorzeczność . On zawsze jest "pikantny".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum