Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 1 Październik 2019, 10:50 Wrzesień na Kaszubach
- średnia temperatura mies...................13,73 *C (temp.max.+ temp.min./2)
- średnia temperatura mies...................13,27 *C (temp.mierzona co 10 minut)
- średnia temperatura max...................17,59 *C
- średnia temperatura min......................9,17 *C
- najniższa temperatura.........................2,8 *C (1,6*C na DT-2 w innym miejscu)
- najwyższa temperatura......................30,4 *C
- najwyższa temp.min..........................17,7 *C
- najniższa temp.max..........................11,2 *C
- dni z upałem......................................1
- dni z temp.min. poniżej 10*C............17
- dni z temp.min. poniżej 5*C...............3
- dni z temp.max. powyżej 20*C.........6
- dni z opadami deszczu.....................18
- dni z mgłą........................................6
- dni z burzą.......................................2
- ilość dni bez słońca..........................11
- ilość dni bezchmurnych......................3
- opad miesięczny..............................82,8 mm.
- max. opad dzienny..........................18,9 mm.
- max. opad godzinny..........................6,0 mm
20 września przy gruncie musiał być u mnie przymrozek bo przymarzły mi pomidory koktajlowe oraz kwiaty turki.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 1 Październik 2019, 20:08
Wrzesień 2019 był bardzo typowym miesiącem. Ani nie za gorącym, ani nie za zimnym. Podobnie było z opadami - było trochę deszczowych dni, ale było też trochę słonecznych dni. Ot, zwyczajny przyjemny wrzesień. Nawet na Kaszubach.
Ja też wrzucę moje podsumowanie minionego miesiąca, ale to już raczej nie dzisiaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum