Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 19 Styczeń 2020, 16:51
Zobacz jak masz ułożone miniaturki w "obrazach" (z poziomu PC) . Bo w przeglądarce dostępnej z poziomu kafelka ekranu powitalnego (kafelek "zdjęcia") wszystko może być OK, ale nie w "obrazach".,Wtedy trzeba to poprawić właśnie tam. Klikasz na miniaturkę i masz możliwość poprawienia na powiększeniu. Album tego forum kopiuje tak, jak jest na miniaturce.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Inne Pomógł: 314 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16032 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 19 Styczeń 2020, 18:41
To ciekawe. Ściągnąłem tę fotkę na swój folder "obrazy" i od razu wszedł (jako miniaturka) pionowo.
Gdy spróbowałem go wrzucić do albumu, to tam "położyła się". Leży także w hostingu. Nie wiem co o tym sądzić.
_________________ 22 września 2024 roku o godz. 14:44 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt WAGI (równonoc jesienna). To początek astronomicznej jesieni która potrwa do 21 grudnia 2024 roku. Jesień kalendarzowa trwa zawsze od 23 września do 21 grudnia.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11875 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 20 Styczeń 2020, 08:19
Też się zastanawiam, dlaczego niektóre pionowe zdjęcia leżą na boku w galerii. Gdy ja przesyłam swoje zdjęcia, to wszystko jest Ok.
No cóż - ważne, że zdjęcie jest pionowo gdy się otworzy miniaturkę.
Wysłany: 20 Styczeń 2020, 19:36
A czy w galerii nie da się wprowadzić opcji edycji zdjęcia Bo opcja "edytuj" owszem, tam jest, ale dotyczy tylko opisu.
Wysłany: 21 Styczeń 2020, 17:26
LukeDiRT napisał/a:
Niestety nie można edytować samego zdjęcia. Ale fotki i tak są wrzucane pojedynczo, więc lepiej będzie jeśli się stare zdjęcie skasuje i wrzuci nowe.
Rzecz w tym,ze nawet po ściągnięciu na inny komputer (np. mój) są zarówno jako miniaturka w folderze jak i i zdjęcie pełnowymiarowe ustawione prawidłowo. Jednak gdy takie zdjęcia (czyjeś, ale z mojego kompa) wgram na album (a także na hosting) ono znowu leży. Ze zdjęciami "moimi) z aparatu, telefonu i z maila) nigdy tak się nie dzieje.. Wgrywają się tak jak są ustawione w folderze "Obrazy". Tylko z fotkami ściągniętymi z tego forum (ściągałem je dla eksperymentu), a wklejonymi przez FKP jest taka "zagwozdka". Czyli gdyby on je wgrał na nowo, nic by to nie dało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum