Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 30 Marzec 2020, 22:10
Z Top 5 biorę 2019 i 2018, ewentualnie 2003, natomiast dwóch pozostałych w życiu Jeśli chodzi o antytop, odetchnąłem z ulgą, że nie ma w nim września 2006, bo obawiałem się że go skrzywdzisz Wysoka ocena września 2010 mną wstrząsnęła, u mnie to będzie prawdopodobnie drugi/trzeci najgorszy wrzesień
Moim zdaniem jesienią, po zasadniczej części sezonu wegetacyjnego, można trochę poluzować oczekiwania względem opadów i nie mam tu na myśli oczekiwania suszy, zwłaszcza jeśli przed wrześniem nie było pod tym względem źle. Mnie ten miesiąc kojarzy się z błękitem nieba, kluczami ptaków i lekkimi porannymi i wieczornymi mgłami
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 30 Marzec 2020, 22:40
Ja powiem ze swojego punktu widzenia o wrześniu 2015.
Dobrze kojarzyłem, że po totalnym stepowym sierpniu, przez pierwsze 2 tygodnie ładnie popadało i było dość pochmurno, ale potem znów wróciła aura typu II połowy sierpnia i II połowa września minęła pod znakiem braku opadów
Wrzesień sam w sobie też mi się średnio podobał, więc ocena neutralna to najwyższa na jaką mógł zasłużyć
https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiarowe/?data=2015-09-30&rodzaj=st&imgwid=353180250&dni=30&ord=asc
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum