Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 13 Luty 2021, 22:34
+: styczeń, luty, marzec, kwiecień, maj i listopad
N: czerwiec, październik i grudzień
-: lipiec, sierpień i wrzesień
Może nie taki złoty, ale i tak wspaniały rok,jego pierwsza połowa to prawdziwe złoto, królowa zim i wiosen 😍😍😍. Wakacje były kiepskie aczkolwiek mimo dwóch minusów nie były straszne, ale zabrakło mi przede wszystkim burz i jakiegoś cieplejszego deszczyku, w sierpień trochę za nudny powinien częściej kaprysić, najlepiej przy wyższych temperaturach, trochę taki koronamiesiac z niego wyszedł . Dopiero wrzesień to gówno, ale widziałem gorsze. Ostatni kwartał spoko, ale były nieciekawe okresy w październiku i grudzień byłyby gównem jakby nie 3 dekada
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Luty 2021, 22:54
+ styczeń, luty, marzec, lipiec
N kwiecień, maj, czerwiec, sierpień (serce boli, ale niestety...), listopad, grudzień
- wrzesień , październik
Ogólnie jednak mimo, że zneutralizowałem dwa letnie miesiące, to trzeba pamiętać, że był to rok, w którym zjawisko suszy nie istniało i jako całokształt nie były złe. Zima długa i ciężka, z długimi roztopami. Sytuacja hydrologiczna wiosną była pewnie jak marzenie. Sam kwiecień i maj niestety nie poszły drogą np 1963 i 2013 i po przyjściu wiosny jednak czasem nawracało zimno, szczególnie na majówkę. Jednak jak już było ciepło, to w idealnej wersji i za to wielki szacun. Lato nierównomierne, ale koniec końców bardzo korzystne i ciekawe. Jedynie jesień okropna, ale plus za to, że i ona nie przyniosła suszy (chociaż trochę pożarów w pi*dzierniku pewnie wybuchło ). Grudzień zanosił się nieciekawie, ale zdążył w porę.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Luty 2021, 22:57
Nie wiem już sam te śmietnie zawodzą na maksa i w sumie nawet za samą drugą połowę by się chciało ułaskawić. Ale no jednak tego zimna w nim było za dużo, kwiecień 2013 miał jaką miał pierwszą dekadę, ale gdy się od niej odciął, to na serio, nie na niby i już nic nie zakłóciło pochodu cudnej wiosny.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum