Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12352 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 26 Kwiecień 2020, 18:46
Moja Mama zdawała w 1977 roku maturę i zapamiętała tę pogodę jako gorąco nie do wytrzymania (mimo że jest ciepłolubna) Sala w szkole była bardzo nagrzana i jednej koleżance aż zrobiło się słabo. Pierwsza pentada, to codzienne 27-28 stopni, za to później już chłodno (8-9 maja to musiał być szok), aczkolwiek zdarzyło się jeszcze trochę przyjemnych dni. Najbardziej drażni wiele dni zimnych, a zarazem pozbawionych opadów.
Ten miesiąc nie był w Nowym Sączu jakoś szczególnie chłodny.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Październik 2020, 14:37
Oj tak- 1 dekada powinna być chłodniejsza od 3 (chyba że w 3 idą ładne deszcze, to temp. 10-15 C wówczas naprawdę akceptuję). Niestety stałem się przeciwnikiem gorących Majówek (zwłaszcza jeśli nadchodzą po kwietniach, które przypominały pogodowo w dużej mierze marzec, tak było właśnie m. in. w 1977). Ten miesiąc do mnie nie przemawia, suma opadów jako taka była wyrabiana 2-dniowo. No ale gdy deszcz przestawał padać, to za pogodnie i tak nie było (na miarę możliwości tego miesiąca). Noce też takie na wskroś niejednoznaczne (od niemal przymrozkowych wartości przez przeciętność do niemal letnich tropików: 20-21 V to jednak jak dla mnie lekka przesada, ale w sumie to tylko 2 dni).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum