Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Drugi miesiąc 2008 roku był niestety miesiącem dość słabym i nudnawym. Pierwsze dwie dekady nie przyniosły w zasadzie żadnych konkretnych zjawisk, poza ładnymi deszczami 6-7.02, oraz dwoma opadami śniegu w połowie miesiąca.
Do 21.02 był to wręcz zły miesiąc, bezpłciowy, nudny i bylejaki termicznie.
Ale ostatnie kilka dni to był piękny atak wiosny. Może nie tak elegancki, jak 9 lat później, bo nie spadło aż tyle deszczu, ale jednak naprawdę zrobiło się ciepło, a opady mniejsze, lub większe występowały prawie codziennie. Przeszedł też mały orkan w nocy z 22 na 23.02, od którego tak naprawdę się to wszystko zaczęło.
Ta końcówka według mnie jest wystarczające na naciąganą ocenę neutralną tegoż miesiąca.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 28 Październik 2020, 21:36
Chociaż pewne ten miesiąc nie miał dla wielu z Was nic szczególnego (nawet 24-26.02.- okres z najwyższymi tmaks.), to ja go nawet lubię. Mało padało, ale z uwagi na niskie temp. nocą (przynajmniej u mnie) nie trzeba było się obawiać, że coś odrośnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum