Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 26 Maj 2020, 15:51 Czerwiec 2019 v2?
Słynny czerwiec termicznie rozpoczynał się podobnie.
https://www.ventusky.com/pl/plock
W razie gdyby czerwiec jeszcze nie odpalił lub odpalił "słabo" przewiduje lipiec wgniatający poprzedni rekord w ziemie a jak i on powstaniowi wyjść tylko ciepły to obstawiam rekordowo ciepłą drugą połowę roku
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Maj 2020, 16:30
Raczej się nie sprawdzi. 25-30 C to niemałe wyzwanie w kwestii tmaks., a w zeszłym roku bardzo często w takim przedziale mieściły się średnie dobowe. Ale w sumie pierwsze dni mogą być podobne do zeszłego roku, tyle że raczej nie będą. Z prostego powodu: rok temu królowała niemal cały czas lampa.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 26 Maj 2020, 17:12
Bartek617, Ubiegłoroczny czerwiec miał śr. t. maks. 25-30 st. a t. śr. >25 st. miałem tylko 4 razy.
Jacob, Jacob ty nie bądź już taki uszczypliwy, sam widziałeś maj pow. normy, ja konsekwentnie widzę wszystko (no prawie) powyżej normy
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Maj 2020, 17:14
FKP napisał/a:
Jacob, Jacob ty nie bądź już taki uszczypliwy, sam widziałeś maj pow. normy, ja konsekwentnie widzę wszystko (no prawie) powyżej normy
No właśnie, to żadna sztuka przewidzieć coś powyżej normy. Przewidź chociaż raz dobrze miesiąc poniżej normy (może z tym zimnym listopadem, na który się tak upierasz, Ci się uda )
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Wysłany: 26 Maj 2020, 17:17
kmroz, Ty sam sam serie wpadek w tym przewidywaniu tych zimnych miesięcy, miał być niemal rekordowo mroźny luty i był ale w negatywie Trafienie miesiąca poniżej normy to jak trafienie w totka, dosłownie NIKT nie obstawiał zimnego maja 2020 i to rok po roku, jak tak można
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 26 Maj 2020, 17:23
No 2020 już 3 razy wyrolowal kmroza...
Na pewno w tym lutym i pamiętam też, że coś wspominał o I połowie marca a'la 1987 i widział też rekordowy maj, a mamy co mamy. Więc może z czerwcem się uda
Mnie tylko marzec się w miarę udał, ale głównie jego trend, bo sądziłem, że w całości będzie mokry i pochmurny i może w 2 połowie będzie jakiś śnieżny epizod (tj. w marcu 2008).
Teraz mamy dość podobne prognozy na czerwiec, więc może wspólnymi staraniami nas wysłucha
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Wysłany: 26 Maj 2020, 17:28
Jacob, Po powtórkach Zimy Trzydziestolecia mogę brać mroźną wiosnę co roku❤ A co do marca to ja przewidywałem rekordowo ciepły i rekordowo lampowy, sprawdziło się tylko te drugie. Ciekawe co ten lansowany przeze mnie chyba już pół roku Lipiec Centyliardlecia przyniesie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum