Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Pewne podobieństwa widać do listopada 2010, ale wg mnie była to tylko jego nie do końca udana podróba - wyraźne ciepło pojawiło się tylko w dwóch epizodach, sumy opadów nie były tak okazałe, a atak zimy w końcówce też nie aż taki wyrazisty...
Ale mimo wszystko dobry listopad, już sam fakt takich ciepłych epizodów dodaje mu dużego plusa. Szkoda, tylko, że w trakcie tego drugiego nie padało.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Zaledwie 2 listopady na plus (1963, 1969), ale tylko 2 na minus (1965, 1968) sporo mocnych N było więc listopad akurat wg. mnie to dobry miesiąc lat 60-tych
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 18 Październik 2020, 13:01
Nie, dużo pseudociepła (zwłaszcza w 1 i 2 dekadzie- dni m.in. takie jak 3-4.11., 11-12.11., 16-17.11. to nic fajnego...), a także od razu mało opadów (40 mm to jest naprawdę niedużo, powinno normalnie być spokojnie powyżej >50 mm, by mi się taki miesiąc podobał).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum