Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 11 Wrzesień 2020, 09:22 Długoterminowa prognoza dla Górnego Śląska
Prognoza niezła, gdyż będzie dużo Słońca. Ale z pewnością od soboty 19 września mogłoby być odrobinę cieplej. A tak to będziemy mieli mieszankę września 2016/2018 z wrześniem 2010. A szanse na wrzesień 2006 całkiem się rozpłynęły
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25164 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 11 Wrzesień 2020, 09:26
LukeDiRT, Obawiam się, że t.min. średnio zawyżone, kmroz to ma w pewnym sensie racje, że przy takiej lampie lubi wymrażać ale to nie jest standard, bo wystarczy trochę wiaterku w nocy i już t. min. jest znośna lub wręcz bordowa jak wczoraj
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36422 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 11 Wrzesień 2020, 09:47
Przynajmniej wg UM jutro i pojutrze na szczęście nie będzie jeszcze monotonnej lampy. Dzisiaj też pojawi się konwekcja (cumulusy). Właśnie pierwsze zaczynają wyłazić.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16306 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Wrzesień 2020, 12:58
U mnie wczoraj zawisły chmury tak do godz. 16, a potem zrobiło się pogodniej, ale całkiem szare obłoki mnie nie opuściły- temp. osiągnęła +20 C w szczycie. Dzisiaj z kolei zapowiada się powtórka sprzed przedwczoraj. Słońca cała masa, a niebo błękitne- trochę ma być cieplej, ale nie czuję gorąca: +22 C to chyba dziś będzie wszystko.
Nie wiem czemu, ale ta prognoza mi się podoba...: rozkład temp. jest z pewnością na "+", tylko coś mało widzę tych "niebieskich" dni w 3 dekadzie. Zastanawiam się czy duet wrzesień-październik nie zapisze się ze znacznym usłonecznieniem, co do temp. obstawiałbym wrzesień neutralny, a październik... ciepły(?). Opieram swoje podejrzenia na tym, że naprawdę pogoda robiła się coraz chłodniejsza względem norm do wakacji (w skali miesięcznej), więc może poza przejściowymi chłodniejszymi okresami jak ten, trend co do miesięcznych anomalii będzie analogicznie rósł coraz bardziej na "+".
Wiele wskazuje na to, że do przyszłego czwartku będzie można liczyć na "pogodę wakacyjną", a potem się ochłodzi. :
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum