Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16315 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Kwiecień 2021, 19:32
Ojej, to jest aktualizacja popołudniowa?
Myślę, że mamy obecnie przedłużenie marca (początek, środek czy nawet koniec, ale jednak marca). Temp. widoczne na zdjęciu (przynajmniej dzienne) trudno uważać za kwietniowe, no ale to tylko takie moje zdanie. Jeszcze gdyby opady pojawiałaby się wyłącznie w najcieplejszych momentach dnia, to bym jakoś się pogodził z możliwym scenariuszem, ale niestety nocami też się coś może zdarzyć...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 130 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12354 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 5 Kwiecień 2021, 19:45
Jacob napisał/a:
Na pewno będzie bardziej kwietniowo niż rok temu
Nie myślałem że to napiszę, ale - tak Jak na razie chłodno ma być tylko do połowy kwietnia, a przy tym raczej nie będzie to zimno bezproduktywne. Lepsze to od suszy albo jakiegoś anomalnie wczesnego wegetacyjnego sprintu. Jedyne co bym chciał, to żeby w III dekadzie udało się trochę podgrzać atmosferę, choć i to nie zanadto, bo mam ochotę na kwiecień poniżej normy
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16315 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Kwiecień 2021, 19:51
Z opadami wiadomo że będzie lepiej, temp. min. zeszłoroczne też mają niską poprzeczkę (średnia ok. 1-2 C powyżej 0 C..., u mnie to był chyba rekord xd). No ale w tamtym kwietniu dziwnie mniej się obawiałem niekorzystnej (dla mnie) pogody niż w tym roku... Miałem jedynie niezręczny, ale jednak niezimowy wtorek 14.04 (do którego była całkiem podobna ostatnia niedziela: krupa/śladowy deszcz ze śniegiem) i na tym się lista trosk o opad mieszany (lub stały) kończyła. A obecnie to nie można być nawet pewnym, czy pogoda podobna do dzisiaj nie wróci w późniejszych częściach kwietnia...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum