Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 5 Czerwiec 2021, 10:25
LukeDiRT, Na GŚ faktycznie terminicznie podobne, ale wiadomo że ten sprzed 2 lat znacznie bardziej spolaryzowany i druga połowa jednak już była majowa, w tym roku do samego końca pozostał srajem xd
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 9 Czerwiec 2021, 23:57
Jakby patrzeć wyłącznie na suche dane, to miesiąc minął nawet niezbyt zimno. Ale częsty wiatr dość często obniżał skutecznie temp. odczuwalną. Noce u mnie minęły chłodniej (ale to głównie podczas tego ocieplenia na przełomie 1 i 2 dek. miesiąca), a w ciągu dnia było może nieznacznie cieplej.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 10 Czerwiec 2021, 08:54
Mnie ten miesiąc na prawdę mocno irytował, czemu też często dawałem upust tutaj. Ale teraz już w miarę na chłodno mogę stwierdzić, ze był jednak lepszy niż 2020 w ogólnym rozrachunku, ale te jego próby stwarzania pozorów maja i jakiegoś wyglądu w suchych danych tylko mnie rozjuszały bardziej. No i dni które można uznać za należące do półrocza ciepłego to można na palcach jednej ręki policzyć, chyba było ich szczerze mniej niż rok temu xD Myślę, że ostatecznie będę go oceniać tak na 3/10, na pewno nie więcej, ale i mniej też nie mogę dać.
Wysłany: 22 Maj 2022, 21:21
W porównaniu z dwoma ostatnimi to jest super i nawet ta posucha mnie jakoś szczególnie nie drażni choć no liczę że w taki wtorek i środę trochę podleje.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 22 Maj 2022, 21:23
Maj 2020 był jeszcze większym sucharem u mnie tak naprawdę, bo poza mieszaną pluchą z 11/12.05 miał tylko jakieś mżawki. 2021 też w sumie mocny klaun przez tego 2.05
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum