Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11875 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 11 Czerwiec 2021, 13:09
Powyższe zdjęcia zrobiłem w okolicach Strzelec Opolskich, tuż po zjeździe z autostrady A4. Niestety nie wiem jaka to dokładnie była wieś, w której znajduje się powyższy kościół.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 11 Czerwiec 2021, 16:58
Jak napisałeś o zjeździe z autostrady i okolicach Strzelec Opolskich, automatycznie pomyślałem o 15 sierpnia 2008 roku i trąbie powietrznej, która dotknęła właśnie ten obszar. I rzeczywiście, to Sieroniowice - wieś, której spora część została wtedy praktycznie zmieciona z powierzchni ziemi. Byłem w Sieroniowicach przez kilka minut w nocy z 6 na 7 lipca 2010, kiedy w drodze nad morze Tata pomylił zjazdy z autostrady i zastanawiał się, czy szukać jakichś objazdów czy jechać dalej na Opole
A zdjęcia bardzo ładne, to taki spokojny, zielony krajobraz. Chmurki jak na samym początku albo na sam koniec lata, więc pasuje
To Google Street View w pobliżu - widać pomnik upamiętniający tornado oraz kapliczkę zrobioną w wyrwanym korzeniu potężnego drzewa: https://www.google.pl/map...12!8i6656?hl=pl
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 22 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 15924 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 11 Czerwiec 2021, 19:40
Podobno trąba powietrzna tamtego dnia (tj. 15 sierpnia 2008) pojawiła się też na północy województwa śląskiego, ale nie wiem czy bliżej Lublińca czy Częstochowy (czy 2 miast naraz).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum