Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 3 Maj 2019, 12:17 W niedzielę czeka nas jednocyfrowa temperatura?
Prognozy na niedzielę są naprawdę nieciekawe, zwłaszcza dla centralnego pasa Polski. Ma być deszczowo i zimno, zwłaszcza w pasie od Warmii i Pomorza Gdańskiego po Górny Śląsk i Małopolskę.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 3 Maj 2019, 16:57
U mnie w kwietniu spadło 46mm według tabelki na portalu Twoja Pogoda. Czyli niby norma została osiągnięta. Jednak przeważały dni bezdeszczowe nad deszczowymi - u mnie było tylko 9 dni z opadem. Ale wiem, że w niektórych regionach Polski suma opadów za kwiecień wyniosła okrągłe ZERO.. Tak było m. in. w Olsztynie.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16303 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 16:54
Przyznam się szczerze, że połowy 1 i 2 dekady maja zeszłego roku nie przebiegały szczególnie przyjemnie i mogły tutaj pojawiać się pojedyncze dni z temp. poniżej +10 C. Ale na ogół można było liczyć w tym pochmurnym okresie na 2-cyfrową temp., a że aura była jaka była (czyli przeważnie deszczowa)- no cóż, mówi się trudno- jednak dobrze się stało, że nas taki chłodny maj spotkał a nie kwiecień, bo wtedy opady mogłyby być niejednorodne, a kto wie może by zima wróciła. Susza hydrologiczna przejściowo ustała, o czym świadczył podniesiony poziom wody na Wiśle i innych rzekach w S Polsce.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16242 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 18:57
Zeszły rok to już było i minęło, a stare przysłowie mówi: "co było a nie jest, nie pisze się w rejestr" Na razie zimne mogą być tylko noce.
W weekend pełen komfort termiczny
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16303 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 22:08
Prognoza Interii wygląda faktycznie na optymistyczną. Dużo słońca oraz całkiem wysokie temp., a na przełom września i października ochłodzenie i trochę cennego deszczu zawsze się przyda.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 22:47
To prawda, korzyści są. Padający deszcz niby nie wzmaga poczucia zimna, ale jakoś lepiej się czuję, gdy pada przy ok. +15 C lub ok. +20 C niż koło +10 C lub mniej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum