Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 21 Marzec 2022, 15:20
Takie ocieplenie może trochę wygląda na "nie z tej ziemi", ale biorąc pod uwagę fakt, jakim specyficznym miesiącem jest kwiecień (w kwestii temp. często ma miejsce podczas niego "huśtawka"- niezależnie czy chodzi o gwałtowny spadek czy gwałtowny wzrost), to nie zdziwiłbym się, gdyby do niego doszło. Oczywiście przed końcem marca prawdopodobnie pojawi się chłód (jeśli nie "zimno") oraz wilgoć, ale mam nadzieję, że przed rozpoczęciem kwietnia jedna z tych rzeczy zniknie.
Marzec pod kątem temp. i pogody trwał w zeszłym roku ponad 50, prawie 60 dni (ok. 15-20.02.-ok. 15/20.04. w zależności od regionu), mam nadzieję, że w tym roku będzie "krótszy".
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 21 Marzec 2022, 17:47
Na razie 90% realizacji wskazuje na przeciwny scenariusz chociaż oczywiście to o niczym nie świadczy, na razie warto się skupić na kilkudniowym silnym ochłodzeniu na przełomie miesięcy
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 21 Marzec 2022, 17:56
Te prognozy przypominają mi III dekadę marca 2012, wtedy też ochłodziło się pod sam koniec miesiąca. A na następny trwały wiosenny epizod musieliśmy czekać do 18 kwietnia 2012. Oby w tym roku kolejny powiew wiosny nadszedł wcześniej niż w kwietniu 2012, dlatego liczę na to że sprawdzą się powyższe prognozy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum