Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 26 razy Wiek: 28 Dołączył: 08 Lis 2019 Posty: 5461 Miejsce zamieszkania: Kasina Wielka
Wysłany: 14 Maj 2022, 09:36 Zimni ogrodnicy nadrobią zaległości?
Skoro we właściwych Zimnych Ogrodników jest ciepło, to bubu nadejdzie później Prognoza pokazuje Tmin 3°C, ale Tmin w pogodne noce jest zawyżana... o 4 stopnie Zresztą Swiss-MRF dobrze prognozujący Tmin pokazuje -1°C🥶
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 14 Maj 2022, 10:41
Początek maja nawet nienajgorzej się spisał pod kątem w miarę kompromisowych nocy (dla mnie mogłoby być mimo wszystko choć trochę chłodniej) , ale w zasadzie nikt nie powiedział, że przymrozki się na amen w tym sezonie zakończyły, dlatego liczę się z myślą, że taki scenariusz może jeszcze wystąpić: choć oczywiście prawdopodobieństwo jego spełnienia się nie należy do jakichś bardzo wysokich (zwłaszcza w centrach dużych miast).
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 138 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11999 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 14 Maj 2022, 20:03
U mnie raczej nie powinno być przymrozków, nawet przygruntowych. Choć niewykluczone, że temperatura minimalna może spadać nad ranem zaledwie do 3 stopni.
Hobby: Inne Pomógł: 326 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16255 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 14 Maj 2022, 20:13
FKP napisał/a:
U mnie od śmietnia nie ma przymrozków i co najmniej do października nie będzie
Będą, tylko już po "ogrodnikach".
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Maj 2022, 10:59
U mnie i tak pewnie nawet w najchłodniejsze dni temp. wyniesie blisko "20"- bez względu na ewentualne rozchwianie w temp. nocnych ten maj ma jednak (przynajmniej u mnie) "wyryte na twarzy", by w ciągu dnia fundować umiarkowane ciepło.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum