Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
"Ściągany"/"Wrongfully Accused" (1998)
Autor Wiadomość
Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 19 Październik 2022, 23:22   "Ściągany"/"Wrongfully Accused" (1998)

Jak pewnie miałem okazję kiedyś wspomnieć, lubię oglądać filmy z udziałem już nieżyjącego aktora o nazwisku Nielsen, znanego między innymi w roli odważnego, ale jednocześnie lekkomyślnego policjanta z serii komedii kryminalnej pt. "Naga broń". ;-) "Ściągany" odbierany jako film akcji, komedia, a również jako parodia innych produkcji do nich należy między innymi (można powiedzieć, że jest to dobry przykład dzieła postmodernistycznego w kinematografii, bo pojawiło się wiele nawiązań czy aluzji do innych produkcji). ;-) Pewnie wyjdę na niedojrzałego dzieciaka :-( , ale podoba mi się bardzo ten seans i uważam go za arcydzieło, podobnie jak film podobnego typu pt. "Szklanką po łapkach". ;-)

Na ogół wszystkie sceny w nim obecne były jak dla mnie w porządku, ale najbardziej mi się chyba podoba walka głównego bohatera (światowej sławy muzyka) z jednorękim, jednonogim i jednookim łobuzem na początku filmu, jak przyjechał do domu znajomej (która swoją drogą później wrobiła go w zabójstwo małżonka, zamożnego człowieka) :-( - to był bardzo emocjonujący fragment. ;-) Fajna też była podróż do więzienia i ucieczka skrzypka przed pociągiem, który mimo wykolejenia się dalej magicznie jeździł. ;-) Albo jak ten wirtuoz uchronił jednego znanego przybyłego polityka (który wypowiedział w wywiadzie telewizyjnym wojnę terrorystom) przed atakiem ze strony tego amputowanego mężczyzny (jak próbował własną nogą z wbudowaną bronią go zastrzelić). ;-) Partnerka protagonisty, która z jednej strony mu pomagała, a z drugiej trochę również przeszkadzała i robiła ogólnie niemałe zamieszanie swoją osobą, była urocza :cry: :oops: - piękne było to końcowe ujęcie, jak płynęli statkiem (podobne do tego w przeboju filmowym "Titanic", tylko inaczej się ich losy potoczyły niż tamtych postaci). ;-)

https://www.filmweb.pl/fi...85gany-1998-700

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Odpowiedz do tematu