Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyjazd w Sudety 10-13.02.2022
Autor Wiadomość
kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 15 Luty 2022, 10:53   Wyjazd w Sudety 10-13.02.2022

Zgodnie z obietnicą. Takie warunki pogodowe powinny być w całej Polsce od 1.11 do 31.03 bez przerwy.

https://photos.app.goo.gl/RKDoW55dPteekfUn7

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

jorguś 
Poziom najwyższy
Antyfan muchowca

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 15 Luty 2022, 11:00   

<3 <3 <3

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 15 Luty 2022, 12:13   

No z tym zimowym listopadem i marcem to jednak przesada. W listopadzie jest czas na jesień, a w marcu na przedwiośnie przechodzące we wiosnę.

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 15 Luty 2022, 12:15   

Ale same zdjęcia są piękne.
Jak dla mnie takie krajobrazy powinny być w grudniu (zwłaszcza na Święta) oraz w styczniu. No i jeszcze w pierwszej połowie lutego.

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 15 Luty 2022, 13:34   

Dla mnie też bardziej białawe krajobrazy byłyby mile widziane w okresie: II połowa grudnia-I połowa lutego. ;-) Za to podczas trwania wakacji jestem za tym, by strefa klimatu górskiego "poszerzyła swoje zasięgi" o jakieś 100-200 km na północ. ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 15 Luty 2022, 17:16   

Miałem ochotę zbojkotować Twoje zdjęcia i nie napisać komentarza dopóki nie zakończysz swojego protestu - Twoja nieobecność nie odpowiada mi jeszcze bardziej od bieżącej pogody :evil:
Ale jednak nie mogę się powstrzymać :) Zbyt tęsknię do takich widoków.

Wyszło naprawdę świetnie. Niemalże skandynawskie widoki, duża ilość białej magii i piękno sudeckiej przyrody robią na mnie duże wrażenie, jednak - w moim odczuciu - wygrała sobota 12 lutego i warunki, jakie wtedy panowały :) Urzekło mnie jednak także zdjęcie zrobione w piątek podczas przejścia szlakiem w górę, wśród ośnieżonych drzew z ciemnymi, śniegowymi chmurami w tle i lekkim wspomaganiem słonecznym :serce:
A następny dzień to już raj, o możliwości doświadczenia którego w bliższych mi okolicach marzę jeszcze w tym sezonie. Jak w bajce - nienaganna widoczność, błękit nieba, pełno śniegu w który wkomponowane są okazałe drzewa, jeszcze ten świecący ponad powoli gasnącym promieniem dnia Księżyc dopełnia wyjątkowego nastroju :) No i bardzo ciekawi mnie, co to za pyszności pojawiły się na kolacji :D

Super galeria :) Ja nie miałem do tej pory okazji do podładowania swoich akumulatorów takim wyjazdem, ale mimo to apeluję - nie zawieszaj tak swojej obecności ;) Zima to nie wszystko, może dopiszą inne pory roku, miesiące i będzie lepiej. Tym co jest teraz może nawet nie powinniśmy być negatywnie zaskoczeni - jakby nie patrzeć, klimat się ociepla i trudno oczekiwać, by zimy zawsze wychodziły po Twojej czy mojej myśli. Mieliśmy trochę od życia w grudniu i głowa do góry, świat się nie kończy :ok:

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 15 Luty 2022, 21:56   

Tak jak przed niespełna dwoma laty mnie Twój komentarz zachęca dość skutecznie 😝 Na pewno będę pojawiał się rzadziej, siła rzeczy, ale jednak mnie przekonałeś - nie zamierzam znikać na dłużej.

Mnie niestety ten wyjazd nie ukoił, wręcz przeciwnie. Powiem więcej, uświadomiłem sobie ze wcale nie jestem takim fanem śniegu i mrozu, jak to mi się wydawało. Mi chodzi tu tylko o zachowanie pewnych standardów.

Co do dopisania roku, to w tej chwili marzę o duecie kwietnia 1997 i maja 1991 (bo 1980 za dużo sielskiego lata miał 😂), oczywiście po marcu przy którym 2013 był cienki. Wiele też przez ten ledwie tydzień zmieniło się w moich upodobaniach, a raczej podejściu do sprawy. Uświadomiłem sobie ze to nie jest tak, że ja te upodobania zmieniam, raczej chodzi o to, że czynniki zewnętrzne bardzo mnie tu stymulują. W obecnej chwili pragnę powtórki z 1980 roku w porze cieplej, a jestem niemal pewien, że w przypadku powtórki wiosny 2021, zapragnę znowu Bombowego Raka 😂 Być może po nadejściu serii zim 2009-13, zachce mi się powtórki zimy 19/20 🥴

Więcej napisze w wolnej chwili, bo teraz dosłownie takowej nie ma. Jedyny plus tej patologii, że trafiła na taki okres, w którym nie mam za dużo czasu o tym myśleć 🥱

Niemniej dzięki za komentarz, przypomniał mi on czemu kocham to forum 😍 Też pragnę ci podziękować za stworzenie pięknej ballady ku pokrzepieniu serc, od kilku dni jak tylko mam wolną chwilę to jej słucham (w wersji oryginalnej siłą rzeczy, ale w głowie automatycznie słyszę przeróbkę xD) i przeglądam sobie zdjęcia z cudownego grudnia, który przyspieszył oddech mój 😍🌨️

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 15 Luty 2022, 21:58   

Ty po prostu jesteś antyglobcistą :p

Ogień, który płonął już zgasł, a śmiech zamienia się w strach.

jorguś 
Poziom najwyższy
Antyfan muchowca

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 16 Luty 2022, 10:22   

2021 dal Wam na prawdę wiele 😁 Cudowny sen, brak pozarowej wiosenki poza incydentem (i to jeszcze zimą), przelamanie tej serii ultralampowych kwietniow, lipus+ duzo chlodniejszy sierpien po nim (moze i nie w stylu jaki by Was przekonywal, ale no ominmy xd), jesien w ktorej nie brakowalo prawdziwosci a dupowolowosc i zlosliwosc w porownaniu do poprzednich jesieni byla mocno ograniczona, no i oczywiscie grudzień vel dałbieli. Trzeba powiedzieć uczciwie, ze ubiegly rok spełnił sporo waszych marzeń. Dlatego też popoprzeczka ma prawo byc wysoko zawieszona, ale w takich chwilach warto sie zatrzymać i uzmyslowic sobie, ze jak we wszystkim, dobra passa sie skonczy i nie mozna oczekiwac ciagle wiecej i wiecej :-(

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 16 Luty 2022, 14:57   

Hmm, teraz sobie przypomniałem, że w ostatnim roku, we wrześniu, w dniach 18-22.09. miejscami na wschodzie, północnym-wschodzie oraz na obszarach podgórskich i górskich w Polsce temp. bywała w ciągu dnia 1-cyfrowa, w dodatku pogoda była słotna... ;-) :deszcz: Zaś na większych szczytach górskich zaczęło padać coś innego. ;-) :snieg:

https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiarowe/?data=2021-09-18&rodzaj=pl&imgwid=249190680&ord=asc
https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiarowe/?data=2021-09-19&rodzaj=pl&imgwid=249190680&ord=asc
https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiarowe/?data=2021-09-20&rodzaj=pl&imgwid=249190680&ord=asc
https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiarowe/?data=2021-09-21&rodzaj=pl&imgwid=249190680&ord=asc
https://meteomodel.pl/dane/historyczne-dane-pomiarowe/?data=2021-09-22&rodzaj=pl&imgwid=249190680&ord=asc ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Odpowiedz do tematu