Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Czarna Żmija (tytuł oryginalny: The Black Adder[2]) – seria brytyjskich seriali komediowych produkowanych przez telewizję BBC w latach 1983–1999, opowiadających o losach rodu Czarnych Żmii (w roli jego przedstawicieli wcielił się m.in. Rowan Atkinson) na tle historii imperium brytyjskiego.
Powstały cztery serie po sześć odcinków oraz trzy odcinki specjalne. Każda z nich obejmowała inny okres brytyjskiej historii.
Pierwsza seria – The Black Adder (Czarna Żmija: Konia za królestwo) – powstała w roku 1983,
Druga seria – The Blackadder II (Czarna Żmija: Głupek renesansu) – w 1986,
Trzecia seria - Blackadder the Third (Czarna Żmija: Rozważny i romantyczny) w 1987,
Czwarta, ostatnia seria – Blackadder Goes Forth (Czarna Żmija: Jak spędziłem I wojnę światową) – w 1989 roku.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 17 Styczeń 2023, 13:26
Jak to jest serial z aktorem od Jasia, to muszę obejrzeć. Fabuła mi się średnio podoba, że jest osadzona w dawniejszych czasach, i że jest to taka "Francja-elegancja", chyba najbardziej ciekawią mnie odcinki specjalne. Ale dla tego aktora chyba nawet zdobędę się na takie poświęcenie, bo lubię komedie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum