Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Lipiec 2019, 16:00 Luty 1974
Ten miesiąc w statystykach wygląda pięknie, anomalia +3.05K i blisko 100h usłonecznienia. W rzeczywistości udana (i to na maksa!) była jednak tylko druga dekada. No jeszcze pod koniec miesiąca nadeszło kilka lampowych dni, ale w akompaniamencie lekkich mrozów, które po tak przedwiosennym okresie były raczej dosyć bolesne....
Mimo wszystko, za drugą dekadę wielki szacun dla tego miesiąca!
U mnie trochę mniej takich wspaniałych dni, jak widać stratus chyba lubi wschód Polski. Za to marzec też był bardzo słoneczny, lecz jak powiadałeś ze stacją w Suwałkach też nie do końca dobrze
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 3 Lipiec 2019, 16:15
Ciekawe w sumie czy mój region była po stronie Łodzi, czy wschodu w tym temacie. Co ciekawe, moja starsza część rodziny nie pamięta absolutnie czegoś takiego jak 2 dekada lutego 1974, od nich to tylko słyszę "kiedyś to były zimy, kurła!"
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Szkoda, że wtedy Siedlce tego parametru nie miały, a Białą Podlaska nawet nie była stacją synoptyczną, a Cicibór trochę zawyża temperaturę, gdyż trochę za blisko są budynki.
Wysłany: 3 Lipiec 2019, 16:22
No ja właśnie obserwuje historycznie Łódź, ponieważ ma najdłuższą, najbardziej "elegancką" serię pomiarów usłonecznienia - przynajmniej jeśli chodzi o posterunki położone względnie blisko mojego regionu. Inne stacje w promieniu 200 km ode mnie, mają tę serię krótszą, do tego często pełną podejrzanych danych.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum