Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 10 Sierpień 2018, 18:03 Powrót fali upału?
Obecnie model GFS prognozuje powrót dłuższej, ale niezbyt intensywnej fali upałów od 18 sierpnia. Jednak ze względu na to, że do tego momentu jest jeszcze sporo czasu, jest to prognoza mocno niepewna.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11992 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 14 Sierpień 2018, 13:40
No nie wiadomo. Dla mnie fala upału to przynajmniej 3 upalne dni z rzędu, a jest jeszcze na to szansa w tym miesiącu. Ale nawet jak nie będzie upałów, to i tak będą przeważać gorące dni nad ochłodzeniami.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 7 Wrzesień 2020, 21:57
Do jakiejś wielkiej fali upałów nie doszło w omawianym przez Ciebie czasie, ale owszem, pojawiło się trochę dni gorących. W zasadzie ostatni tydzień sierpnia 2018 był dla mnie piękny z perspektywy dzisiejszego dnia- popadał deszcz, noce pojawiały się chłodniejsze. Nie wiem, co ja miałem w głowie, że tak narzekałem na tamten okres.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum