Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Średnia temperatura miesiąca - 16,5*C
Średnia temperatura maksymalna - 22,5*C
Średnia temperatura minimalna - 10,5*C
Maksymalna temperatura - 27,7*C ( 12 wrzesień )
Minimalna temperatura - 4,2*C ( 25 wrzesień )
Opad miesięczny - 24,6 mm.
Ilość dni z temperaturą co najmniej 20*C - 22 dni
Ilość dni z temperaturą co najmniej 25 *C - 12 dni.
Jako ciekawostka ilość dni z temp. co najmniej 25 stopni w sierpniu tylko - 9 ,w lipcu - 8 a w czerwcu - 9 dni.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Październik 2023, 20:35
Dla zwolenników "brzydszej" pogody wiadomość na chwilę obecną nie wygląda najlepiej , w najbliższym okresie ma raczej nadal występować przewaga słonecznych i suchych dni.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 2 Październik 2023, 21:08
Świetny wrzesiunio, rekordowo ciepły, słoneczny i choć opadowo szału nie zrobił, to padało wystarczająco, już nie wspominając o tym jaką robotę w tym miesiącu robi rosa xd Czuje się tym miesiącem w 100% spełniony, ciężko byłoby mi wymyśleć sobie lepszy wrzesień. W pełni zasłużone 10/10, chyba najlepszy miesiąc od maja 2018 xd
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 3 Październik 2023, 13:06
kmroz, Wiesz co, powiem Ci że trochę chyba mi się zmieniło, aż tak już go nie gnoję, ogólnie doszedłem do wniosku że po prostu im cieplej tym lepiej (poza 22.12-14.02 xd) Jednak niemal całkowity brak realnego prawdziwego ciepełka (tylko 24-25.10 szapo ba, a sam początek to jednak plucha jak na początek tego miesiąca), które w tym miesiącu cenie jak w żadnym innym, jest dyskwalifikujący do wystawienia mu bardzo dobrej oceny.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16302 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 29 Styczeń 2024, 17:02
Ciepło w ostatnim tygodniu grudnia to nic fajnego... Owszem czasy się zmieniły i ludzie młodzi w porównaniu do ostatnich nie wiem 20-30 l. raczej nie lubią spędzać czasu wolnego na podwórku, a przed telewizorem czy komputerem, ale i tak lepiej się o niebo wychodzi na zewnątrz, jak nie ma obowiązków... A skoro nie ma konieczności chodzenia do szkoły czy na studia, a jednak już się zdecydowaliśmy się znaleźć poza domem, no to warto by było, by pogoda zapewniła nam choć odrobinę atrakcji...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum