Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
Barbie (2023 r.)
Autor Wiadomość
Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Październik 2023, 00:03   Barbie (2023 r.)

Sam tego filmu nie oglądałem, dlatego wiem tyle co nic :-( ale jego idea sprowadza się do tego, by przedstawić życie księżniczek w bajkowej krainie. ;-) Ich życia są raczej pozbawione takich naprawdę poważnych kłopotów, można by też powiedzieć, że bohaterki patrzą na świat przez różowe okulary, ogólnie ten świat wydaje się być taki "cukierkowy". ;-) Jak osiągają powodzenie w życiu, to w zasadzie czym się można przejmować? :-( Nagle jednak czołowa bohaterka zaczyna doświadczać poważniejszego problemu- jej nieszczęśliwa odpowiedniczka w prawdziwym świecie jest w dużej mierze za taki stan rzeczy odpowiedzialna. :-( :cry: Niektórzy uważają, że ten film promuje skrzywione podejście do świata, poświęcając się w dużej mierze takim zagadnieniom jak m. in. feminizm, prawa kobiet. :-( Jeśli mogę, mam takie nieśmiałe pytanie: czy planujecie może ten seans obejrzeć? ;-)

https://www.filmweb.pl/film/Barbie-2023-754800

Sam się swoją drogą zastanawiam jak Barbi pod względem wyglądu zewnętrznego uchodzi za autorytet dla młodych dziewczyn, jak częstszym zjawiskiem niż niedowaga raczej staje się w dzisiejszych czasach nadwaga, a w skrajnych przypadkach nawet i otyłość. :-( Wymiary podobno ma takie, że są trudne do osiągnięcia, przynajmniej przez pełnoletnie niewiasty. :-(

Cytat:
Fizjonomia Barbi :-(
Wzrost: ok. 175 cm
Waga: ok. 50 kg
Obwód klatki piersiowej: ok. 91 cm
Obwód talii: ok. 46 cm
Obwód bioder: ok. 84 cm

Dla porównania ja jestem taki na chwilę obecną :-(
Wzrost: w uśrednieniu ok. 177-178 cm (wiem, to zabrzmi niewiarygodnie, ale naprawdę bywały takie chwile że wychodziło raz 180 cm, w ciągu dnia, innym razem 175 cm, przeważnie nocami) ;-)
Waga: ok. 65-67 kg (jednak moja masa jest stabilna, w wersji "bez mięśni i tłuszczu" krążyłem wokół 60 kg) ;-)
Obwód klatki piersiowej: ok. 90 cm lub nieco więcej, do 92-94 cm (mimo że mieszczę się jeszcze w rozmiar S, to jednak koszule noszę przeważnie w rozmiarze M) ;-)
Obwód talii: ok. 80 cm (umięśnionego brzucha nie mam, a raczej skłonności do "opony") ;-)
Obwód bioder: bliżej 90 cm (ogólnie raczej pod względem kształtu sylwetki to bardziej wygląda na "prostokąt" niż "odwrócony trójkąt") ;-)
* Obwód bicepsa: podejrzewam że gdzieś między 35-40 cm (mam nadzieję że bliżej 40 cm, ale to chyba bardziej moje marzenie i życzenie niż rzeczywistość) ;-)

Przepraszam za dygresję :-( :cry: , wracając do filmu, to można go podobno zobaczyć na platformie player ;-) , ale nie wiem czy ta oferta nie jest ograniczona czasowo (i tym samym może okazać się niebawem nieaktualna- na tej stronie lubią się pojawiać materiały i znikać naprzemiennie) :-( , a w dodatku odpłatnie i w mojej ocenie bardzo kosztownie- cena za dostęp wynosi bodajże 40 zł. :-( Raczej sam wolałbym poczekać, aż zostanie udostępniony na stronach typu cda- bez konta premium raczej jeszcze nadal można oglądać, tyle że z reklamami. ;-)

https://businessinsider.com.pl/lifestyle/na-swiecie-zabraklo-rozu-przez-film-barbie/r45wpw0

Barbi ładnie wypadła na zdjęciu (choć wiadomo nie tak uroczo, jak ta osoba, której danych osobowych wolałbym nie wymieniać) :oops: :cry: :-( , czuję że będę miał ponownie kłopoty z dojściem... do siebie ;-) - ja mam pewne kłopoty z sercem (skoki ciśnienia). ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

zgryźliwy tetryk 
Poziom najwyższy
pradziadek

Hobby: Inne
Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 6 Październik 2023, 19:36   

W czasach "jaskiniowych" ideał kobiecy był zgoła inny :lol:

Cytat:
Kanon piękna
Twarz figurki jest pokazana tylko schematycznie. Głowę pokrywają intensywnie kręcone włosy. Najbardziej uwydatnione są piersi, brzuch i uda. Masa ciała najpulchniejszych kobiet symbolizowanych przez figurki szacowana jest na 85 do 105 kg, co przy wzroście 155 cm daje wynik BMI w granicach 35 do 44 kg/m2.

Badania antropogeniczne ponad 300 obecnych społeczeństw tradycyjnych (przedindustrialnych) potwierdzają domysły badaczy; 4/5 badanych społeczeństw uznaje pulchne kobiety za kanon piękna, 90% spośród nich szczególnym uznaniem darzy otłuszczenie bioder i nóg u kobiet.

Darzenie uwielbieniem przez tysiące lat kobiet obecnie uznawanych za otyłe ma wiele hipotez, najczęściej powtarza się, iż wynikało to m.in. z trudnych warunków bytowania, permanentnych niedoborów żywieniowych, powszechności chorób i śmierci wynikających z ich następstwa, ciągłego widma głodu, a także nierówności społecznych. Zaokrąglona sylwetka świadczyła o zamożności, wysokiej pozycji społecznej, płodności, była kanonem piękna przez tysiąclecia

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wenus_z_Willendorfu
21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 6 Październik 2023, 20:41   

Barbi za wysoka, a przede wszystkim za chuda jak na mój gust xd

jorguś 
Poziom najwyższy
Antyfan muchowca

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 6 Październik 2023, 22:03   

Nie wiem czy naturalnie wgl jest mozliwy stosunek klatki piersiowej do talii 2:1 xd

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 6 Październik 2023, 22:08   

U mnie to jest 0:0 (prostokąt) xd

LukeDiRT 
Administrator
Łukasz

Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 7 Październik 2023, 10:57   

Łukasz Cegiełka na swoim kanale zrobił szyderczy skrót powyższego filmu. Zachęcam do obejrzenia :-D

https://www.youtube.com/watch?v=QRYZBaGjvDc

Odpowiedz do tematu