Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 5 Lipiec 2019, 23:47
Jeszcze dodam wrześnie 1999 i 2009. Ale faktycznie, zazwyczaj najbardziej udane maje to normalne/lekko chlodne, za to wrześnie bardzo, a nawet ekstremalnie ciepłe
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 5 Lipiec 2019, 23:48
Awin napisał/a:
Kmroz, a najbliższy posteruenk wokół Ciebie to jaki?
Najbliższy posterunek z danymi historycznymi to ten warszawski, ale jak już wspominałem dane usłonecznienia, a także częściowo temperatury są w nim kompletnie niehomogeniczne (niewiarygodne) więc omijam go szerokim łukiem. Kozienice, a nawet Łódź, wcale nie są tak daleko
Awin napisał/a:
Ciekawe, czy trafi się maj a'la wrzesień 2006,2011,2014.
O tym marzę, to byłby cudny maj. Jeszcze wrzesień 2009 i 2003 super miesiące, fajna by była powtórka w maju.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 5 Lipiec 2019, 23:50
Rok 1999 miał genialny maj i wrzesień, oba należą do grona moich ulubionych miesięcy (najbardziej lubię właśnie majowe standardy klimatyczne, więc nic dziwnego, że ulubiony maj/wrzesień, to ogółem mój ulubiony miesiąc w skali całego roku)
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Czyli jak nie którzy mówią lubisz Irlandzkie temperatury, choć dodam od siebie jednak wolisz o wiele więcej słońca. Ja jednak z umiarkowanych preferuje bardziej kontynentalny klimat, a zimy ciepłe to mnie bardziej interesują a'la śródziemnomorskie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum