Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 10:57 Widoki z latarni morskiej w Kołobrzegu
Wszystkie poniższe zdjęcia wykonałem podczas swojej pierwszej wizyty w pięknym Kołobrzegu 30 lipca 2016 roku. Znajdująca się tam latarnia i to co z niej widać, zasługuje na podziwianie. W najbardziej pogodne i przejrzyste noce, takie jakie się zdarzają raz-dwa razy w roku, z tej latarni widać światła Bornholmu
W najbliższych dniach planuję powrócić w to miejsce, liczę na podobną pogodę jak wtedy
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11875 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 11:07
Piękne zdjęcia
Widoki jak z wysokiego wieżowca.
Co do 30 lipca 2016, to u mnie w Gliwicach było 27 stopni, przy okresowych opadach deszczu, ale były też rozpogodzenia. Ale widzę, że wtedy nad morzem była lepsza pogoda No chyba, że tylko ten jeden dzień był tam lepszy...
Cytat:
z tej latarni widać światła Bornholmu
O kurczę, nie wiedziałem. Przecież Bornholm leży niemal na środku trasy pomiędzy Polską a Szwecją. A ściślej rzecz biorąc, to nawet bliżej Szwecji...
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 127 razy Wiek: 25 Dołączył: 01 Maj 2019 Posty: 12293 Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 6 Lipiec 2019, 11:30
III dekada lipca 2016 roku była nad morzem w całości wspaniała. Praktycznie pełne słońce przez cały czas i stałe temperatury 22-24 stopnie, może raz zdarzył się gorszy dzień. Spośród moich sześciu pobytów nad Bałtykiem ten był najlepszy (w sumie to jest ciekawy pomysł na osobny wątek) Pani w ośrodku gdzie sie zatrzymaliśmy mówiła nam przy wyjeździe że przywieźliśmy dobrą pogodę od siebie, z południa, bo wcześniejsza część lipca była nad morzem niecciekawa. A co do Bornholmu, to jest na granicy zasięgu Czytałem nawet fora poświęcone dalekim obserwacjom i wiele osób to potwierdza, rzekomo światło latarnii na Bornholmie da się nawet zobaczyć z plaży, pod warunkiem braku fal.
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś, a więc musisz minąć. Miniesz, a więc to jest piękne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum