Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6954 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 29 Luty 2024, 19:19
Łukasz to moja średnia kwietnia z 30 lat jest niższa niż ta Twoja z lutego i tylko 1 dzień z przymrozkiem u mnie było aż 12 dni z przymrozkiem i tylko 2 dni z maksymalną dwucyfrową.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 29 Luty 2024, 21:53
Był to mokry miesiąc, ale z tego co patrzyłem na oficjalne dane ze stacji synoptycznych nienajbardziej. Po Walentynkach, Środzie Popielcowej mimo że raczej często padało, opady znacząco się zmniejszyły. Apogeum opadów na przeważającym obszarze wystąpiło m. in. w Tłusty Czwartek.
Temp. powietrza "dopisały" pod względem wysokości, ale opad śniegu jakiś rzecz jasna musiał wystąpić.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 14 Październik 2024, 11:04
To prawda zimy 2022/2023 i 2023/2024 są przykładami zim bardzo mokrych.
A z jakim sentymentem patrzę na "najchłodniejszy" okres tegorocznego lutego: aż łezka w oku się zakręciła na widok tego wspomnienia. Nareszcie, wystąpił opad przy temp., która wprawdzie nie świadczyła specjalnie o zimie, ale również nie była raczej skrajną anomalią dodatnią (jak niestety często się ostatniego sezonu zdarzało). Ogólnie dla mnie najlepszym okresem tamtej zimy meteorologicznej był chyba przełom stycznia-lutego chcąc nie chcąc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum