Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 20 Sierpień 2024, 21:21
Jest git.
Nad morzem prognoza nie wygląda tak obiecująco pod względem wysokości temp., ale jakieś dni z wyższymi temp. zostaną pewnie również przywiane, zwłaszcza przy ładniejszej pogodzie.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 22 Sierpień 2024, 00:12
Niepokojące jest to, że dla niektórych osób wyznacznikiem ładnego dnia jest bardziej wysoka temp. niż sucha, słoneczna, mało chmurna pogoda. Gdyby dowolny miesiąc pory ciepłej przynosił po ok. 300 godz. (czerwiec-lipiec-sierpień-wrzesień), miesiąc pory przejściowej po ok. 200 godz. (kwiecień-maj, październik), a miesiąc pory chłodnej (styczeń-luty-marzec, listopad-grudzień) po ok. 100 godz. usłonecznienia przy zachowaniu jednocześnie wszędzie ujemnych anomalii temp. i wyraźnej przewagi sielskich dni oraz rześkich czy chłodnych nocy, to byłby to nadal brzydki rok?
Nie mówię, nie patrzę przez pryzmat roku 2024, bo on skrzywia dosyć znacznie panujące u nas standardy i wyjątkowo mając wciąż jego trwałość na uwadze, wolałbym by temp. poszły jak najwięcej za ciosem. Ale w pozostałych przypadkach wolałbym jednak nadwyżkę słońca kosztem nadmiernie dodatnich dobowych termicznych anomalii.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 22 Sierpień 2024, 10:27, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 22 Sierpień 2024, 07:26
Tak jak napisałem wczoraj ,że było maksymalnie 19,2*C do tego dość silny wiatr , deszcz i zero słońca to nawet był dobry dzień bo choć wiało ale ten wiatr był ciepły a nie tak jak przeważnie chłodny. Więc to nie zależy tylko od jednego czynnika. Ale lubię jak w dzień świeci słońce w nocy niech sobie popada czy deszcz czy zimą śnieg a co do wiatru to żeby nie był tak często jak jest u mnie zwłaszcza ten chłodny.
Hobby: Meteorologia Pomógł: 48 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6955 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 22 Sierpień 2024, 14:17
Bartek617 napisał/a:
Czyli u Ciebie to siła i kierunek wiatru ma na ogół kluczowe znaczenie.
Raczej tak. Choć dobrze by było jakby było słonecznie. Ale jestem za słońcem w ciągu dnia nie tylko ,że jest ładnie ale wtedy dobrze ładuje fotowoltaika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum