Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Ostatnio zmieniony przez LukeDiRT 28 Sierpień 2024, 06:59, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Sierpień 2024, 21:29
Jak autorem pierwszego wpisu jest autor bloga pogodawpolsce, to można wstępnie założyć, że raczej powinien mieć rację. Gościu raczej tworzy prognozy cieszące się wysoką sprawdzalnością, przynajmniej jak patrzę na swoje podwórko.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 27 Sierpień 2024, 22:47
Onet pogoda idzie podobnymi śladami co portale Accuweather czy Interia pogoda- przy długoterminowych prognozach podaje się często wartości zbliżone uśrednionym normom dla danego dnia.
Wiele może wskazywać, że chyba po raz pierwszy od bodajże hmmm... 2005 r. (?) jest szansa, że pojawi się na samym początku ciąg dni z wyraźniejszym przekroczeniem +20 C.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Wysłany: 28 Sierpień 2024, 09:35
Po nadejściu króla z 2023 (rok temu) w sumie i tak żaden wrzesień nie będzie długo zaskakujący- prawdopodobieństwo przebicia nie przekracza pod względem temp. czy usłonecznienia kilku, maks. kilkunastu procent.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 28 Sierpień 2024, 19:51, w całości zmieniany 4 razy
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Wysłany: 10 Wrzesień 2024, 18:01
Z okazji nadchodzącego załamania pogodowego, chciałbym z tego miejsca życzyć uroczyście Wam pluwiofilom, żebyśmy wspólnie bardziej zamoczyli, jednak się nie zmoczyli (co przez to rozumiem: jak największych sum opadów na naszym podwórku, ale jednocześnie samemu nie będąc podszkodowanym przez szalejący żywioł). Mam nadzieję, że za kilka dni uda się zrobić piękną fotorelację związaną z większym opadem deszczu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum