Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 182 razy Wiek: 26 Dołączył: 10 Gru 2019 Posty: 7634 Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 6 Wrzesień 2024, 11:35
No i przegapiłem, szybko ten tydzień zleciał xd ale myślę że będą raczej porównywalne, kurort chyba nieudolnie próbował się uśmiechnąć do Piotra, aczkolwiek wątpię że ten uśmiech odzwazjemnił xd nie mniej, jest spora szansa, że w drugiej połowie września nasz nowosądeczczanin (nie wiem czy dobrze to piszę) do nas powróci
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Wrzesień 2024, 12:41
No Nowy Sącz sobie teraz odbija za lato, wprawdzie tmax ostatecznie są tam wręcz ciepłe w skali kraju, ale noce praktycznie najzimniejsze w PL i przede wszystkim te poranki - szczytem wszystkiego była chyba środa, w którą o 9:00 było tam jeszcze +16 stopni (i to mimo, że lampa była od rana), a ostatecznie tmax wyniósł +31.5.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16298 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 6 Wrzesień 2024, 13:01
Teraz dla odmiany widać prawie same deszcze w prognozie, zasadniczo bez widoków na poprawę- powrót raczej więc powinien szybko wystąpić.
Temp. powinny wyjść co prawda nie takie niskie, ale przynajmniej w trakcie dnia zajdą diametralne różnice (nocami zaś jak można było do chwili obecnej wietrzyć, tak nadal będzie można). Nocami nadal temp. nocne powinny wynosić koło +15 C (raz mniej raz więcej), jedynie temp. dzienne spadną do bardzo przeciętnego poziomu i zamiast ok. +30 C, będzie ledwo +20 C. Ale wyjdzie w zasadzie wciąż termiczne lato Więc ze złośliwości przejdziemy w antyzłośliwość.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 6 Wrzesień 2024, 21:12
Bartek617, nie zdziwie się jak luja popada, a amplitudy nadal będą spore. Tylko że zamiast +15/+30 będzie np +7/+22 xd Na opady i małe amplitudy bym nie liczył już w tym roku, a na pewno nie w najbliższym czasie
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum