Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Rozmawialiśmy już o pozytywnych i negatywnych reklamach. To teraz czas na reklamy z domieszką czarnego humoru, które mogą być kontrowersyjne w niektórych kręgach społecznych
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16292 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 5 Październik 2024, 12:51
Druga reklama sprawia, że nie wiem jak ją mam odbierać, czuję się trochę zakłopotany. Jakbym zobaczył np. taką niewiastę lub inną, sam najprawdopodobniej nie wiedziałbym, co zrobić- chciałbym mieć taką siostrę. Fajny był fragment tuż po zażyciu tabletki (ok. 0:18-0:20)- to się nazywa prawdziwa miłość wobec bliźniego (ucieszył się, bo dostrzegł w niej Boga/Jezusa). Jednak tak czy owak nic nie zastąpi prawdziwego ogniska, jeśli chodzi o rzeczywistą emisję ciepła...
Pierwsza reklama trochę jest niehumanitarna, bo nawet jak się ten czarnoskóry jegomość jakoś zmieścił do pralki, to pewnie musiał przeżywać w niej straszne chwile. W prawdziwym życiu, tj. w rzeczywistości raczej nie wyszedłby jako biały - prędzej by się przekręcił w męczarniach... Ludzie wprawdzie raczej z natury bardziej wolą osoby z tej samej rasy (ewentualnie nieco mniej lub bardziej "opalone", ale karnacja z grubsza podobna, jeśli nie ta sama) , ale no na takie okrucieństwo bym się nie pisał...
Trzecią reklamę nawet chyba kiedyś wstawiałem: ciekawa niespodzianka. Ale nie wiem, czy w praktyce gdyby takie wydarzenie miało miejsce, zaskoczenie nie przerodziłoby się w coś bardziej negatywnego, np. bójka, wyzwiska.
Czwarta reklama z kolei dziwnie wygląda. Mimo że juniorzy na ogół nie wiedzą, w jaki sposób się prawidłowo zachować, to jednak nikt nie jest do końca sobie równy- ja np. byłem dużo spokojniejszy, jednak źle znosiłem obecność innych ludzi. Antykoncepcja na swój sposób jest tu wskazana, ale no równie ja dobrze ja np. mógłbym kontynuować swą niechęć do prowadzenia pojazdów, bo żyłbym przekonaniem, że jestem potencjalnym zbrodniarzem za kierownicą: to jest ostrożne podejście, jednak nie służące rozwojowi u człowieka. Wszystko jest teoretycznie dla ludzi, jednak trzeba niewątpliwie skupić się podczas wykonywaniu różnorodnych czynności o nich samych oraz myśleć o konsekwencjach, jakie mogą z ich wykonania lub niewykonania wyniknąć. No i też ojciec w reklamie miał rude włosy jak Ron ze świata HP - rudzielcy też na ogół są niestety grupą dyskryminowaną...
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego.
Ostatnio zmieniony przez Bartek617 5 Październik 2024, 17:52, w całości zmieniany 1 raz
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16232 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 5 Październik 2024, 17:29
Kiedyś słyszałem o takiej reklamie prezerwatyw: Na początku obrazki malowane przez Adolfa Hitlera. Potem marsze SS, potem sceny z II wojny światowej, obozy koncentracyjne i stosy zwłok ich ofiar, sceny bitewne etc. Na końcu radziecka flaga powiewającą nad gruzami zdobytego Berlina. Komentarz był taki:
Ludzkość takiej tragedii uniknęłaby, gdyby państwo Klara z domu Pölzl oraz Alois Hitler używali prezerwatyw marki....
_________________ 21 grudnia 2024 roku o godz. 10:27 czasu polskiego Słońce przekroczyło punkt Koziorożca (przesilenie zimowe). To początek astronomicznej zimy, która potrwa do 20 marca 2025 roku. Zima kalendarzowa trwa zawsze od 22 grudnia do 21 marca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum