Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 9 Lipiec 2019, 21:38 Marzec 2000
Czy taki zły? Na pewno bywały gorsze marce. Zdarzały się ciemne i do tego zimne epizody, ale ogólnie przeważały dni ładne. Bardzo jednak brakowało jakieś dłuższego wiosennego ocieplenia, honor pod tym względem ratuje ostatnia dekada.
Duży plus za porządną sumę opadów, a także fakt, że jej duża część została wyrobiona nocami.
Ogółem jednak patrząc na sytuację z kolejnych miesięcy, można powiedzieć, że w 2000 zabrakło takiej klasycznej wiosny- tak naprawdę w połowie kwietnia przeszliśmy z takiego przedwiośnia, ew. wczesnej wiosny, w pogodę iście letnią.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 137 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 11990 Miejsce zamieszkania: Gliwice
Wysłany: 9 Lipiec 2019, 22:02
Jeden z niewielu marców gdzie ani razu nie było 15 stopni. Ostatnia taka sytuacja była w 2013 oraz 2009 roku, a wcześniej chyba właśnie w 2000 roku.
Oczywiście mam na myśli Gliwice, Katowice i ogólnie Górny Śląsk - w innych regionach kraju mogło być inaczej. Zwłaszcza na północnym wschodzie, wiosenne ciepło nadchodzi tam najpóźniej.
U mnie bez 15 ostatnio w marcu było rok temu, ale wtym roku to nawet w Suwałkach i Białymstokubyło więcej dni z tmax 15 i wyżej niż u nas. Podobnie w kwietniu, u nas później 20 stopni niż w Suwałkach.
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 24 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16300 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 1 Listopad 2020, 15:16
Jak dla mnie doskonały ze względu na opady. Termicznie też w sam raz, bo końcówka była ciepła, która zainaugurowała nienajgorszy (choć oczywiście daleki od ideałów) kwiecień.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum