Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36424 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 23 Lipiec 2019, 14:11 Nasze pogodowe wspomienia z podróży po świecie
Wymyśliłem nowy chyba dość ciekawy temat - mianowicie wspomnienia pogodowe z podróży do różnych miejsc.
Z pewnym przyczyn dzisiaj mi się narzuciła Bawaria, gdzie byłem w dniach 25-29.10.2010. Nocowałem jakieś 50 km na S od Monachium. Po moim przyjeździe 25.10 leżała tam pokrywa śnieżna, mimo, że w Monachium padał tylko deszcz. Kolejne dwa dni były bardzo słoneczne, ale diabolicznie zimne, w czwartek 28.10 niebo się zachmurzyło, ale też trochę ociepliło. Ostatniego dnia aż żal było wyjeżdzać - w końcu powróciła piękna jesień, przy lampie temperatura dobiła do 15 stopni. Na szczęście po powrocie do Polski też miałem super pogodę, pierwsza połowa listopada była wręcz cieplejsza od większej części października!
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36424 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 23 Lipiec 2019, 14:27
Grzechem byłoby też nie wspomnieć o moim ostatnim wyjeździe na Węgry w dniach 10-14.07 b.r., gdzie trafiłem na "ekstremalne zimno" - które w praktyce oznaczało normalne polskie lato, jakie bardzo lubię
Pierwsze dwa dni były wymarzone, trzeci też w miarę fajny, czwarty brzydki, ale trafiła się niezwykła burza, z której w swoim czasie postaram się udostępnić nagrania.
Zaskoczyła mnie również jedna rzecz - w okolicy była prawdziwie spękana ziemia, wyglądało to na naprawdę drastyczną suszę, jak z typowego filmu katastroficznego, o jakiej w Polsce można tylko śnić, a w rzeczywistości widać, że znacznie więcej tak padało niż w Polsce w ostatnich tygodniach... Być może stacja jest położona w oddali od pola kempingowego i zwyczajnie te mocne burzowe opady z czerwca przechodziły bokiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum