Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Sport Pomogła: 96 razy Dołączyła: 25 Kwi 2019 Posty: 4232
Wysłany: 30 Sierpień 2019, 23:28 Re: Oryginały i covery.
zgryźliwy tetryk napisał/a:
Co jest atrakcyjniejsze? Oryginał, czy nowe wykonanie?
Najbardziej podoba mi się wykonanie Margaret. i nie wiem czy traktować to jako plagiat czy też "nowe życie" dla starej piosenki. Gdyby nie Margaret to nikt by nie wiedział o jej istnieniu.
Hobby: Inne Pomógł: 324 razy Wiek: 78 Dołączył: 16 Lut 2019 Posty: 16229 Miejsce zamieszkania: Polska wschodnia
Wysłany: 1 Wrzesień 2019, 10:13 Re: Oryginały i covery.
Magia napisał/a:
zgryźliwy tetryk napisał/a:
Co jest atrakcyjniejsze? Oryginał, czy nowe wykonanie?
Najbardziej podoba mi się wykonanie Margaret. i nie wiem czy traktować to jako plagiat czy też "nowe życie" dla starej piosenki. Gdyby nie Margaret to nikt by nie wiedział o jej istnieniu.
Moim zdaniem coverem jest wykonanie całej starej piosenki w nowej aranżacji przez innego wykonawcę .. Wklejenie samego refrenu do całkiem innej melodycznie piosenki to już bliższe jest plagiatu, a nie coveru. Dlatego tak sądzę o wersji Margaret.
A oto oryginał i PRAWDZIWE covery.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum