Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 13 Luty 2021, 23:01
kmroz napisał/a:
Nie wiem już sam te śmietnie zawodzą na maksa i w sumie nawet za samą drugą połowę by się chciało ułaskawić. Ale no jednak tego zimna w nim było za dużo, kwiecień 2013 miał jaką miał pierwszą dekadę, ale gdy się od niej odciął, to na serio, nie na niby i już nic nie zakłóciło pochodu cudnej wiosny.
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 13 Luty 2021, 23:03
Jacob napisał/a:
Do połowy kwietnia niech sobie będzie zimowo, byleby druga połowa wiosny totalnie się odcięła od przymrozków i najlepiej tmin < 5 st.
Jacob, już nawet abstrahując od pierwszej części zdania (moim zdaniem jednak w granicach rozsądku jest taki 2006 rok), to pod względem odcięcia się właśnie w 1970 nie do końca wyszło i to jest problem...
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 235 razy Dołączył: 21 Maj 2019 Posty: 25163 Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 13 Luty 2021, 23:14
kmroz, Po takiej zimie i I połowie wiosny to tylko drugą połowę wiosny 2018 można by nazwać odcięciem i jakąś tam rekompensatą za poniesione szkody psychiczne
_________________ Aktualna pora roku: Wczesna zima
Hobby: Meteorologia Pomógł: 6 razy Wiek: 28 Dołączył: 03 Cze 2019 Posty: 19877 Miejsce zamieszkania: Włocławek
Wysłany: 17 Wrzesień 2022, 17:14
Fenomenalny okres styczeń - kwiecień i szczerze mówiąc na tym koniec, dalej ten rok już mojej sympatii nie budzi, choć i tak nie wiem czy nie najlepszy za PRLu. Na minus maj, lipiec, sierpień i październik, pozostałe 4 miesiące co najwyżej słabe N, może czerwiec trochę lepsze jeszcze .
_________________ 2024 nie może być już gorszy
"Baza danych historycznych została usunięta. Sami ją sobie stawiajcie" ~ Piotr Djaków, 13.10.2024
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36420 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Październik 2022, 22:14
Nie zrobiłem podsumowania całego roku, to teraz na szybko.
Na pewno znakomity rok, okres od stycznia do kwietnia rozwala system, ale i dalej nie było jakoś źle, negatywy to przede wszystkim wrzesień z październikiem i mimo wszystko maj z czerwcem. Grudnia nie umiem w pełni zgnoić za tą trzecią dekadę, która się serio udała.
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Po dobrej i długiej zimie brakuje mi jednak w tym roku ciepłego maja. 1970 po kilku mocno ciepłych dniach po majówce przypominał 2021 i na pewno nie był czymś, co mogłoby przynieść satysfakcję. Potem na szczęście zdarzyły się lekko ciepły i słoneczny czerwiec oraz lipiec z drastyczną wkładką w połowie, ale i mnóstwem lubianej przeze mnie pogody okraszonej burzami. Również I dekada sierpnia była cudna , ale niestety reszta miesiąca pokazała się już nieletnio. Jesień sensowna (był ogień w paru momentach , ale i opady nie zawiodły), a grudzień w NS naprawdę dobry. Przede wszystkim nie zawiódł w kluczowych momentach, a 23 i 24 grudnia w ogóle musiało być cudnie...
Gdyby wymienić maj, to byłby jeden z najlepszych roczników w historii, nawet na te mniej ciekawe elementy lata przymknąłbym oko.
Polubiłem
_________________ Użytkownicy forum LukeDiRT są jak rodzina
Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum