Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy. Polityka CookiesDowiedz się więcejCyberbezpieczeństwoOK
Hobby: Meteorologia Pomógł: 49 razy Wiek: 60 Dołączył: 06 Sie 2019 Posty: 6971 Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 4 Kwiecień 2021, 21:23
FKP napisał/a:
Janekl, To wyraźnie pow. normy
Może i tak ale w tym kwietniu miałem 6 dni jeszcze cieplejszych 8 ,20,21,22,23,24 oraz 25 kwietnia. Ale najcieplejszym dniem w tym miesiącu był 29 kwiecień 2000 roku gdzie minimalna była 13,5^C a maksymalna 27,0*C. A jeśli chodzi o najcieplejszy dzień kwietnia w pierwszym tygodniu to najcieplejszym był 5 kwiecień 2016 roku temp. minimalna 10,8*C a maksymalna 22,9*C a najcieplejszy 1 kwiecień był w 2017 roku temp. minimalna 7,9*C a maksymalna aż 22,0*C. A w marcu nigdy temperatura nie doszła do 20 stopni.
Hobby: Wszystko! Pomógł: 162 razy Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2018 Posty: 36425 Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Kwiecień 2023, 10:25
Rocznicowy pokłon. Od tego dnia mija już 9 lat, a od napisania wątku 3 lata i tylko utwierdzam się w przekonaniu, jak niezwykły i wspaniały był to dzień. Jego wadą była jedynie tzw. złośliwość względna (poprzednie 2 dni z przewagą lampy miały trochę wyższe średnie dobowe)
_________________ Fan wybitnego klimatu lat 1995-2013. Kiedyś to było
Hobby: Większość z wymienionych Pomógł: 25 razy Wiek: 26 Dołączył: 02 Sty 2020 Posty: 16335 Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Kwiecień 2023, 12:58
Pora chłodna 2013/2014 oraz wiosna 2014 była na swój sposób pięknym czasem, poza tym że nie udało mi się (w porównaniu do kolegów z klasy) przystąpić do sakramentu Bierzmowania: dopiero 0.5 roku później u mnie na wsi udało mi się zrealizować- chodziłem na te spotkania cotygodniowe wraz z tutejszymi (od ZSS w Zielonkach- szkoła mieści się koło kościoła) gimnazjalistami od września do przełomu listopad-grudzień, gdy nadszedł ten kluczowy moment. Aż se cholera przypomniałem, że wciąż tęsknię za jedną panią od języka angielskiego (w czasach szkoły podstawowej i gimnazjum). Pamiętam, że wraz z moim najbliższym kolegą w realu (ze szkoły średniej i z klubu sportowego- razem w tenisa graliśmy kilka lat) , Mateuszem zrobiliśmy kiedyś nalot na moją starą szkółkę gdzieś w październiku 2020 (znaczy to był taki "nalot", że tylko chciałem mu pokazać boiska szkolne, bo do środka bałem się trochę włazić- chciałem wówczas uniknąć konfrontacji z nauczycielami, dzieciarnią i ewentualnie ich Rodzicami, jak przyszłyby odebrać swoje pociechy: to było popołudnie, pora świetlicy) i wtedy tej pani nauczycielki nie widziałem na stronie szkoły. Dzisiaj dla odmiany jak wlazłem z ciekawości na platformę, to ją widzę- ma konsultacje w czwartki rano: może jak jutro wstanę o godz. 6 rano i pojadę przed moimi zajęciami na uczelni na rowerze do Huty, by złożyć niespodziewaną wizytę, to ją zobaczę- odwagi nie mam by porozmawiać (a zresztą ja jej już prawie 10 l. nie widziałem jakby nie było), raczej chcę tylko nieśmiało "przyfilować" - naoglądałem się filmów z Jamesem Bondem i zachciało mi się być tajnym agentem : on to jednak był prawdziwym bohaterem, który walczył ze złoczyńcami o porządek i bezpieczeństwo na świecie, a ja no jednak jestem niedowartościowanym knypkiem, taka jest drobna różnica...
W tych okolicach też sobie przypominam że zdawałem egzaminy pod koniec gimnazjum. Na pogodę wtedy jeszcze tak nie zwracałem uwagi szczególnej: wiedziałem tylko, że pora chłodna była bardzo łagodna i wiosna też zaliczyła tzw. "dobry start" (co się nieczęsto zdarza), bo poza ok. tygodniem zimy na przełomie stycznia-lutego i jakimś tam drobnym, śladowym prószeniem w połowie lutego oraz w połowie marca nic się szczególnego nie działo.
_________________ Jestem za ograniczeniem do minimum wilgotnego gorąca i wilgotnych upałów.
Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam.
Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum