Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
26.04.2014
Autor Wiadomość
Janekl 
Poziom najwyższy
Janek

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Kaszuby
Wysłany: 4 Kwiecień 2021, 21:23   

FKP napisał/a:
Janekl, To wyraźnie pow. normy colorz_7

Może i tak ale w tym kwietniu miałem 6 dni jeszcze cieplejszych 8 ,20,21,22,23,24 oraz 25 kwietnia. Ale najcieplejszym dniem w tym miesiącu był 29 kwiecień 2000 roku gdzie minimalna była 13,5^C a maksymalna 27,0*C. A jeśli chodzi o najcieplejszy dzień kwietnia w pierwszym tygodniu to najcieplejszym był 5 kwiecień 2016 roku temp. minimalna 10,8*C a maksymalna 22,9*C a najcieplejszy 1 kwiecień był w 2017 roku temp. minimalna 7,9*C a maksymalna aż 22,0*C. A w marcu nigdy temperatura nie doszła do 20 stopni.

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 2 Czerwiec 2021, 18:32   

:prayer:

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 26 Kwiecień 2023, 10:25   

Rocznicowy pokłon. Od tego dnia mija już 9 lat, a od napisania wątku 3 lata i tylko utwierdzam się w przekonaniu, jak niezwykły i wspaniały był to dzień. Jego wadą była jedynie tzw. złośliwość względna (poprzednie 2 dni z przewagą lampy miały trochę wyższe średnie dobowe)

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

jorguś 
Poziom najwyższy
Antyfan muchowca

Hobby: Meteorologia
Miejsce zamieszkania: Katowice
Wysłany: 26 Kwiecień 2023, 10:42   

Wtedy miałem egzamin gimnazjalny z angielskiego :lol:

Bartek617 
Poziom najwyższy
Fan aeroklubu KTW :)

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: gmina Zielonki/Kraków
Wysłany: 26 Kwiecień 2023, 12:58   

Pora chłodna 2013/2014 oraz wiosna 2014 była na swój sposób pięknym czasem, poza tym że nie udało mi się (w porównaniu do kolegów z klasy) przystąpić do sakramentu Bierzmowania: dopiero 0.5 roku później u mnie na wsi udało mi się zrealizować- chodziłem na te spotkania cotygodniowe wraz z tutejszymi (od ZSS w Zielonkach- szkoła mieści się koło kościoła) gimnazjalistami od września do przełomu listopad-grudzień, gdy nadszedł ten kluczowy moment. ;-) Aż se cholera przypomniałem, że wciąż tęsknię za jedną panią od języka angielskiego (w czasach szkoły podstawowej i gimnazjum). :-( Pamiętam, że wraz z moim najbliższym kolegą w realu (ze szkoły średniej i z klubu sportowego- razem w tenisa graliśmy kilka lat) ;-) , Mateuszem zrobiliśmy kiedyś nalot na moją starą szkółkę gdzieś w październiku 2020 (znaczy to był taki "nalot", że tylko chciałem mu pokazać boiska szkolne, bo do środka bałem się trochę włazić- chciałem wówczas uniknąć konfrontacji z nauczycielami, dzieciarnią i ewentualnie ich Rodzicami, jak przyszłyby odebrać swoje pociechy: to było popołudnie, pora świetlicy) ;-) i wtedy tej pani nauczycielki nie widziałem na stronie szkoły. :-( Dzisiaj dla odmiany jak wlazłem z ciekawości na platformę, to ją widzę- ma konsultacje w czwartki rano: może jak jutro wstanę o godz. 6 rano i pojadę przed moimi zajęciami na uczelni na rowerze do Huty, by złożyć niespodziewaną wizytę, to ją zobaczę- odwagi nie mam by porozmawiać (a zresztą ja jej już prawie 10 l. nie widziałem jakby nie było), raczej chcę tylko nieśmiało "przyfilować" :oops: - naoglądałem się filmów z Jamesem Bondem i zachciało mi się być tajnym agentem ;-) : on to jednak był prawdziwym bohaterem, który walczył ze złoczyńcami o porządek i bezpieczeństwo na świecie, a ja no jednak jestem niedowartościowanym knypkiem, taka jest drobna różnica... ;-) :-( :cry:

https://www.szkolnaprzygo...a-pozalekcyjne/

W tych okolicach też sobie przypominam że zdawałem egzaminy pod koniec gimnazjum. ;-) Na pogodę wtedy jeszcze tak nie zwracałem uwagi szczególnej: wiedziałem tylko, że pora chłodna była bardzo łagodna i wiosna też zaliczyła tzw. "dobry start" (co się nieczęsto zdarza), bo poza ok. tygodniem zimy na przełomie stycznia-lutego i jakimś tam drobnym, śladowym prószeniem w połowie lutego oraz w połowie marca nic się szczególnego nie działo. ;-)

Jak napiszę gdziekolwiek głupoty, to bardzo Was przepraszam. :(

Głowa jest od tego, by włosy miały na czym rosnąć. ;)

Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego. ;)

Odpowiedz do tematu