Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.
Polityka Cookies    Dowiedz się więcej    Cyberbezpieczeństwo OK
Forum wielotematyczne LUKEDIRT Strona Główna
 Strona Główna  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj  Album

Poprzedni temat :: Następny temat
¤ Euro 2020 - mecz Szwecja-Polska
Autor Wiadomość
kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Hobby: Wszystko!
Miejsce zamieszkania: Michałowice/Wwa-Włochy
Wysłany: 23 Czerwiec 2021, 20:06   

Można jeszcze dodać, że ogólnie Rosja była pechowa, podobnie jak 3 lata temu. Błędy obrony - absurdalne. Wszystkie 3 bramki z niczego, Szwecja mam wrażenie przez większość meczu miała go gdzieś, bo wątpie by byli tak słabi. Oszczędzali siły na fazę pucharową.

Zachwycił mnie Frankowski swoim przechwytem, rajdą i piękną asystą na 2:2. Nomen omen najsłabszy piłkarz turnieju i w sumie największe nieporozumienie, ale tym jednym ruchem miałby szanse "odwrócić" losy swojej oceny. Mówię "miałby", bo ostatecznie ten gol Polsce niewiele dał, chociaż przez chwilę wydawało się, że będzie takim buchnięciem siły i nadziei.

Lewandowski? Jak dla mnie to jak na jego wyczyny z Bundesligi, to te 2 gole to i tak nic wielkiego, ale na pewno można powiedzieć, że ma wreszcie swój turniej. 3 gole to już jednak coś, a jakby nie dziurawa "obrona", to może by w fazie pucharowej jeszcze coś dołożył... Mimo wszystko... jak na tyle okazji Polaków, zarówno on, jak i reszta ofensywy mogli, a wręcz zwyczajnie POWINNI dołożyć trochę więcej goli...

No nic, koniec Euro, czas na sezon burzowy :jupi: Na Euro oczywiście dalej będę kibicował niektórym drużynom, na pewno Danii, Chorwacji i być może Węgrom, jeśli dzisiaj stanie się cud nad Dunajem i wyjdą z grupy. Walii też bym kibicował, ale no już w 1/8 finału się to wyklucza z Danią, więc no sorry, są priorytety :lol: No i z tej wyższej piłki mimo wszystko Włochom, wprawdzie kibicowanie potęgom nie jest w moim stylu, ale jednak Włosi to jest obecnie nowa drużyna, drużyna która de facto od lat za wiele nie pokazała, a szczytem był dla nich brak Mundialu. Teraz pokazali jednak swój poziom, swoją siłę, nawet w tym ostatnim meczu, gdy już grali w sumie o pietruszkę.

Ano i Ukrainie, bo po dzisiejszym pogromie Hiszpanii nad Słowacją, to chyba właśnie Ukraina wyjdzie jako czwarta drużyna z rankingu 3 miejsc :lol:

Zimnolubna kutwa z zespołem Aspergera

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Hobby: Większość z wymienionych
Miejsce zamieszkania: Nowy Sącz/Kraków
Wysłany: 23 Czerwiec 2021, 21:05   

Cytat:
jeśli dzisiaj stanie się cud nad Dunajem

Wątpię, ciągle jest parno, ale zachmurzenie jest bezproduktywne i trwa susza, a sezon burzowy nie istnieje.
Aha, to nie o ten Dunaj chodzi :lol:

Co do reszty Twojego komentarza, również jestem bardzo zadowolony z dwóch bramek Roberta Lewandowskiego. W końcu pokazał swoją siłę na dużym turnieju piłkarskim i trochę poprawił swoje reprezentacyjne statystyki - bo choć trudno w to uwierzyć, podczas czterech dużych turniejów (Euro 2012, 2016, 2020, MŚ 2018) strzelił zaledwie tyle samo goli, co w 9 minut podczas pamiętnego meczu, kiedy Pep Guardiola łapał się z zachwytu za głowę niczym PiotrNS, gdy zobaczył jak wyglądał grudzień 2010 w Bydgoszczy.
Po zakończeniu zmagań przez naszych piłkarzy, będę kibicować Węgrom, Duńczykom, Belgom (mimo że w ostatnim meczu sercem byłem po stronie Finów, to podoba mi się gra zawodników z Beneluksu) i Włochom, którzy pokazują na jak wiele przygotowali swoją reprezentację tworząc wspaniałe zaplecze. Cieszyłbym się, gdyby doszli do finału :)

Aktualna pora roku: wielki test dla naszego klimatu :snieg:

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Wysłany: 23 Czerwiec 2021, 22:27   

Niestety, Węgrzy podobnie jak my nie mieli szczęścia i wracają do domu...

W tym momencie Węgrzy przestają być naszymi "bratankami", a stają się głównymi rywalami w eliminacjach do MŚ...

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Wysłany: 23 Czerwiec 2021, 22:35   

Szkoda, co tu dużo napisać :( Widząc ich zaangażowanie, do końca meczu liczyłem na jeszcze jednego gola, ale pod koniec widać już było zmęczenie Węgrów, podczas gdy Niemcy napierali. Pierwszy gol mógł być obroniony gdyby węgierski bramkarz stał dosłownie o krok dalej - bliżej bramki. Wtedy spadająca piłka wpadłaby mu prosto w wyciągnięte dłonie. No cóż, taki jest sport.

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności

Wysłany: 23 Czerwiec 2021, 22:39   

I tak piłka jest życzliwszym sportem niż np siatkówka, piłka ręczna, koszykówka, czy indywidualne skoki narciarskie. Tutaj, z uwagi na małą ilość goli, można przykryć umiejętności i talent poprzez waleczność i zdecydowanie więcej jest możliwe. Właśnie za to lubię futbol, że tu zdarzają się sensacje.

Co do Niemiec, to ich wiernym kibicem byłem odkąd pamiętam, aż do 2014 roku, gdy zdobyli mistrzostwo. 13.07.2014, w dniu rozpoczęcia słynnego miesiąca ruchomego :lol: cieszyłem się prawie tak, jakby Polska zdobyła mistrzostwo. Jednak od tej pory, gdy już to osiągnęli , to mój entuzjazm do ich drużyny spadł, zwłaszcza, że naprawdę też poziom się obniżył. Chociaż mimo wszystko sentyment zostaje i życzyłem Niemcom by wyszli z 3 miejsca po przegranej z Węgrami (a tak by się stało, jakby Francja wygrała z Portugalią i Węgry z Niemcami)

PiotrNS 
Poziom najwyższy
Fan normalności

Wysłany: 23 Czerwiec 2021, 22:58   

Ja Niemcom nigdy specjalnie nie kibicowałem, ale kiedy odbywał się pamiętny mecz z Brazylią zakończony wynikiem 7:1, trzymałem kciuki za to, aby niemieckie gole padały jeszcze częściej, jeszcze lepiej :D Udzieliły mi się niezłe emocje, być może także za przyczyną pogody tamtego dnia ;) Po Mundialu Lufthansa przemalowała jednego ze swoich Boeingów 747-800 w okolicznościowe barwy dla uczczenia tego triumfu, toteż uznałem zaletę płynącą z tego zwycięstwa na Mistrzostwach Świata :D
Teraz Niemcy powinni pokazać pewną odbudowę swoich sił, bowiem ostatnie dwa turnieje nie wyszły chyba po ich myśli.

FKP 
Poziom najwyższy
Fan wiosny i lata

Miejsce zamieszkania: Okolice Płocka
Wysłany: 23 Czerwiec 2021, 23:02   

Nom, wtedy to dojebali, pamiętam to jak dziś :jupi:

kmroz 
Junior Admin
fan bezdźwięczności